8 mai 2024
Situaţii tensionate, decizii pripite. Trei sportivi de performanță, Cătălin Smărăndescu și Anca Stoenescu și Carla Popescu, au stat de vorbă cu elevii târgovişteni

Situaţii tensionate, decizii pripite. Trei sportivi de performanță, Cătălin Smărăndescu și Anca Stoenescu și Carla Popescu, au stat de vorbă cu elevii târgovişteni

Sesiuni de informare a elevilor, organizate de structura de prevenire a criminalității

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat două sesiuni de informare în rândul elevilor de la Liceul ”Voievodul Mircea” și Liceul de Arte ”Bălașa Doamnă”, ambele din municipiul Târgoviște.

Polițiștii, prin intermediul activităților desfășurate, și-au dorit ca tinerii să conștientizeze consecințele pe care le au alegerile lor în diferite situații tensionate, urmările putând fi adeseori grave, afectând viitorul.

Pentru a înțelege pe deplin efectele unei decizii pripite, la activitate a participat o persoană care a fost condamnată la executarea unei pedepse privative de libertate pentru trafic de droguri, dornică, în prezent, să ajute la pregătirea antiinfracțională a tinerilor prin împărtășirea propriei povești de viață.

O altă persoană încarcerată în Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou le-a prezentat tinerilor ce înseamnă privarea de libertate.

Totodată, trei sportivi de performanță, respectiv Cătălin Smărăndescu și Anca Stoenescu și Carla Popescu, au discutat cu elevii despre alternativele pe care aceștia le pot alege pentru petrecerea timpului liber, practicând diverse sporturi sau jocuri.

La activități au partcipat și studenți de la Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Valahia din Târgoviște.

Dragi elevi,

Nu uitați: un timp liber folosit judicios devine un mijloc de formare a personalităţii umane, de educaţie permanentă.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial