2 mai 2024

Situație uluitoare la Șelaru! Elevi abandonați în câmp în timp ce se întorceau de la școală!

mic1Situatie uluitoare la Selaru! Doi elevi de clasa a cincea s-au plans parintilor ca au fost lasati in camp de soferul microbuzului scolar. Baietii s-ar fi jucat si ar fi facut galagie in microbuz si pentru ca nu s-au potolit ar fi fost pedepsiti sa mearga pe jos pana acasa, aproximativ patru kilometri.

mic4Soferul sustine insa ca nu el i-a dat jos din masina, ci elevii au sarit si au fugit pe camp, din cauza ca sunt neastamparati. Cand au aflat de patanie, parintii lor au cerut explicatii celor de la scoala si de la primarie…

Cei doi baieti, de 12 ani, locuiesc in satul Fierbinti si ajung la cursuri, in satul invecinat, cu microbuzul scolar. mic3La terminarea orelor, la intoarcerea spre casa, elevii ar fi facut taraboi in spate, iar soferul s-ar fi suparat si i-ar fi coborat din masina. Ai lor au ramas fara cuvinte cand au aflat ce s-a intamplat

mic5CLAUDIA RĂDUCANU, părinte: “A venit casa si ne-a spus ca a fost lasat pe camp de soferul de pe microbuz…. Tremura, era, va dati seama, i-a fost teama, pe camp..ca sofer, iei un copil in primire il aduci acasa. Putea sa nu mai vina sau cine stie cum… ”

MIHAELA COSTEA, părinte: “Putea sa se intample, se ducea in alta parte, nu stiam de el…  Masini treceau, il luau, nu putea sa il lase, nu trebuia!”

micSoferul microbuzului si cei de la scoala au insa alta varianta – baietii sunt neascultatori si nu au fost dati jos din microbuz, ci ar fi sarit intentionat

ION ION, şoferul microbuzului: “Ce trebuia, sa alerg dupa ei pe camp? Nu i-ati lasat dvs jos? Pai eu nu i-am lasat, ei au sarit din masina, cand am oprit sa vad daca am probleme la masina. Nu le-ati cerut sa urce? Pai, le-am cerut, dar ei au fugit, in spate, au zis ca e placerea lor sa mearga pe jos..m-am urcat in masina si am plecat, ce era sa fac, alergam dupa ei pe camp?!… ”

mic6AURELIA STOIAN, directoarea şcolii: “Cei doi copii au sarit din microbuz. Credeti ca au sarit din microbuz? Cunoscandu-i pe elevi cat de neastamparati sunt, este posibil si lucrul acesta. La ce pericole s-au expus doamna acei elevi ramanand pe strada? Puteau fi loviti de vreo masina, putea sa ii ia cineva necunoscut. Cine raspundea pentru siguranta lor? Noi, cu totii, si domnul sofer ”

Cazul a intrat in atentia celor de la Inspectoratul Scolar Dambovita, dar si a celor de la primaria din localitate. Edilii spun ca daca va fi gasit vinovat, soferul microbuzului risca 10 la suta sanctiune din salariu.

mic2GHIOGHIŢĂ MATEI, viceprimarul comunei Şelaru: “Masurile pe care le putem lua, impotriva soferului… Din cate stiu pana in prezent, are o mica parte de vina, dar s-a dovedit ca acesti copii au fost mai inteligenti decat soferul. Adica? Adica, l-au provocat, au fugit din microbuz. Vina dansului care ar fi? Ca a deschis usa masinii”

Parintii sunt decisi chiar sa depuna si o plangere la politie pentru a se constata daca este vorba despre neglijenta in serviciu a soferului de pe microbuzul scolar

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial