2 mai 2024
Sistem modern la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte!

Sistem modern la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte!

spjude„Inaugurăm proiectul «Dezvoltarea serviciilor publice electronice la unităţi sanitare din judeţul Dâmboviţa» derulat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice 2007- 2013. Inaugurarea reprezintă o confirmare în plus a ceea ce ne dorim să însemne un sistem medical de calitate care să răspundă nevoilor cetăţenilor prin îmbunătăţirea şi facilitarea accesului la servicii de sănătate.

Lider de proiect este Spitalul Judeţean de Urgenţă. Valoarea proiectului este de 5.940.500,15 lei, din care valoarea eligibilă este de 4.790.725,93 lei. Valoarea facturată în cadrul proiectului până astăzi este de 4.699.511,20 lei, valoarea încasată este de 2.417.471,17 lei.

Sistemul permite accesul cetăţenilor la servicii medicale de calitate, la rezultatele serviciilor medicale importante, la informaţii medicale.

Au fost mai multe sesiuni de instruire, mai sunt încă anumite reglaje care sunt necesare pentru a compatibiliza foarte bine sistemul cu programul Casei de Sănătate”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

„Implementarea acestei platforme disciplinează activitatea şi din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, dar normal se ţine cont de capabilităţile acestei Unităţi, de situaţia personalului, dar clar va fi o informare mult mai bună a celui care aşteaptă, pentru că se scurtează timpii de aşteptare în funcţie de personalul pe care îl ai şi de cât de mare este unitatea respectivă.

Un pacient mai bine informat înţelege mai bine situaţia şi este mai puţin recalcitrant ca în alte situaţii.

Şi medicul este informat, dar şi pacientul este în cunoştinţă de cauză în funcţie de gradul de urgenţă pe care îl are şi de timpul pe care va trebui să-l aştepte”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial