29 martie 2024
Studenţii Universităţii Valahia Târgovişte dau “O şansă pentru viaţă!”

Studenţii Universităţii Valahia Târgovişte dau “O şansă pentru viaţă!”

donatorIn Targoviste se salveaza vieti!

Targoviște, 2 aprilie 2014 –  Pe 2 aprilie studentii din Targoviste au dat dovada de spirit civic si au donat sange in cadrul programului “O sansa pentru viata”, derulat de Asociația React si Vodafone România cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguina Dambovita, Universitatea Valahia si Directia de Asistenta Sociala Targoviste. Evenimentul s-a desfășurat la Facultatea de Ingineria Mediului si Biotehnologii, Universitatea Valahia Targoviste și a avut ca scop mobilizarea tinerilor pentru a dona sange benevol (fara recompense materiale).

De la cei 32 de donatori s-au recoltat 14,4 litri de sange care contribuie la salvarea a 96 de vieti omenesti.

Am donat sange si ma simt foarte bine. Nu credeam ca este atat de usor sa ajuti pe cineva. Ma bucur ca am avut aceasta sansa si cred ca voi reveni peste trei luni sa donez din nou.” a declarat Andrei Zaharia care a donat pentru prima data in viata sange.

Programul “O sansa pentru viata” incurajeaza donarea benevola ca atitudine responsabila si de solidaritate fața de persoanele care au nevoie de transfuzii sanguine. Donarea de sange  benevola este un act medical lipsit de riscuri, care improspateaza sangele donatorului si contribuie la reducerea cu 30% a riscului de accident vascular cerebral.

O sansa pentru viata”, derulat pana in prezent in 25 de orase din tara, imbunatateste stocurile de sange ale centrelor de transfuzii si informeaza publicul larg despre importanța donarii. Pana in prezent, la nivel national, au fost colectati peste 70 000 de litri de sange care au salvat mai mult de 150 000 de vieți omenești. Mai multe detalii despre program puteți gasi pe site-ul www.pentruviata.com .

***

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial