26 mai 2024

Sindicaliştii semnalează – Angajaţii AITT, trataţi precum sclavii!

www.mariusbuga.ro_images_autobuzCOMUNICAT

CNS Cartel Alfa filiala Dambovita atrage public atentia conducerii SC AITT SRL asupra faptului ca imixtiunea in activitatea sindicala este interzisa potrivit art. 218 alin 2 din Codul muncii iar amenintarile la adresa salariatilor care sunt membrii de sindicat , realizeaza elementul material al infractiunii de amenintare, infractiune incriminata de art. 206 Cod Penal.

Deasemenea, CNS Cartel Alfa filiala Dambovita atrage public atentia conducerii SC AITT SRL asupra faptului ca actiunea de a constrange o persoana sa faca sau sa nu faca ceva , realizeaza elementul material al infractiunii de santaj , infractiune incriminata de art. 207 Cod Penal iar intrebuintarea de expresii jignitoare fata de o persoana , de cel aflat in exercitarea atributiilor de serviciu , realizeaza elementul material al infractiunii de purtare abuziva , infractiune incriminata de art. 296 Cod Penal .

CNS Cartel Alfa filiala Dambovita recomanda conducerii AITT SRL sa respecte legea si sa nu se mai comporte abuziv cu proprii salariati , chiar daca in acest moment se afla in negocierea contractului colectiv de munca . Obligatia legala a conducerii AITT SRL este de a raspunde in scris sindicatului reprezentativ la sesizarea privind declansarea conflictului colectiv de munca si nu sa ameninte salariatii ca-i va da afara daca nu se vor retrage din sindicat sau sa le adreseze expresii jignitoare .

CNS Cartel Alfa Dambovita considera ca este timpul ca societatea care se ocupa de transportul local in Targoviste si imprejurimi sa intre in normalitate , sa gaseasca solutii legale pentru proprii salariati si sa nu-i mai trateze ca pe niste sclavi . Cumetriile politice sunt inutile in fata nemultumirii generalizate a salariatilor si a abuzurilor la care sunt supusi !

Daca pana maine 21 iulie 2016 , SC AITT SRL nu va raspunde in scris la sesizarea privind crearea premiselor declansarii conflictului colectiv de munca , conform Legii 62/ 2011 , conflictul de munca va fi declansat , conform legii .

20.07.2016 Presedinte

Nicolae Dragodanescu

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial