9 mai 2024
Siguranța elevilor, prioritatea Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița!

Siguranța elevilor, prioritatea Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița!

el-gaeCOMUNICAT DE PRESĂ

 Siguranța elevilor, prioritatea Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița

În ultimele două săptămâni, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfăşurat activităţi de informare cu elevii și cadrele didactice din unitățile de învățământ din județ, în vederea prevenirii victmizării copiilor.

În cadrul sesiunilor interactive, au fost dezbătute subiecte privind prevenirea riscurilor la care copiii se expun atunci când accesează, pe internet, jocuri sau aplicații periculoase, siguranța rutieră și răspunderea penală a minorilor.

Copiilor le-au fost prezentate o serie de măsuri ce trebuie adoptate pentru a preveni și combate delincvența juvenilă și pentru reducerea victimizării minorilor.

Exemple:

  • În perioada susmenționată, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești și de la structurile arondate au desfășurat 138 de instruiri în 35 de școli, 3 licee și 3 grădinițe din mediul urban și rural.

Beneficiarilor activităților preventive și de informare derulate de polițiștii găeșteni au fost peste 3.800 de elevi, preșcolari și cadre didactice.

  • O astfel de activitate a fost organizată și astăzi, 11 aprilie, de către structura de prevenire a criminalității la Liceul Tehnologic „Iordache Golescu” din Găești.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial