1 mai 2024

Și polițiștii dâmbovițeni merg la Padina Fest!

padinaFestivalul Padina Fest,  în siguranţă!

 

În perioada 23-26 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vor acţiona suplimentar, faţă de dispozitivul curent, pe raza Platoului Alpin Bucegi, pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, pe perioada manifestărilor prilejuite de festivalul Padina Fest.

 

Se va urmări, în principal, prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală sau contravenţională, precum şi menţinerea climatului de ordine publică, verificarea şi asigurarea respectării regulilor generale de comerţ, prevenirea şi combaterea oricăror activităţi ilicite.

 

Poliţiştii rutieri vor acţiona pe traseele de deplasare către Platoul Alpin Bucegi, respectiv pe DN 71 şi DJ 714, pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor sau a blocajelor rutiere.

 

La activităţi, vor participa şi efective de jandarmi şi pompieri.

 

Pentru a preîntâmpina evenimentele negative, poliţia dâmboviţeană recomandă tuturor persoanelor care participă la acest festival, să aibă un comportament adecvat, în spiritul respectării normelor de convieţuire socială.

 

De asemenea, vă adresăm o serie de sfaturi utile:

 

Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi în zonele aglomerate şi asiguraţi-vă că nu intră în contact cu persoane necunoscute.

 

Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţari, telefoane mobile, sume mari de bani, etc).

 

Nu consumaţi alcool în exces.

 

Nu proferaţi injurii şi nu încurajaţi violenţa-acestea sunt cauze ce pot duce la declanşarea unor conflicte cu consecinţe grave.

 

Evitaţi portul şi deţinerea de cuţite, şişuri, pumnale sau alte obiecte înţepătoare-sentimentul relativ de siguranţă pe care îl generează vă poate transforma în anumite împrejurări, în autorii unor fapte violente.

 

Evitaţi plasatorii de substanţe cu efect psihoactiv, oricât de tentante ar fi „ atenţiile” oferite-doze gratuite, bani sau alte obiecte. Dacă vă încurajează să consumaţi astfel de substanţe motivând că sunt „uşoare” şi nu au efecte negative asupra organismului, acest lucru trebuie să vă dea de gândit şi anunţaţi de urgenţă poliţia.

 

Acordaţi o deosebită atenţie persoanelor necunoscute sau „prietenilor de ocazie”-legăturile ocazionale cu diferite persoane vă pot transforma în victimele unor infracţiuni.

 

Nu conduceţi autoturisme în stare avansată de oboseală, sub influenţa băuturilor alcoolice ori a medicamentelor sau substanţelor care v-ar putea afecta capacitatea de concentrare la volan.

 

Respectaţi indicaţiile poliţiştilor şi ale organizatorilor şi ţineţi cont de recomandările acestora.

 

Parcaţi autovehiculul doar în spaţiile special amenajate.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial