18 mai 2024

Sfaturile poliţiştilor dâmboviţeni pentru credincioşii care participă la Slujba de Înviere

sock.ro_images_inviere1Recomandările polițiștilor pentru cetățenii care participă la Slujba de Înviere

Adoptați un comportament responsabil! Fiți politicoși!

Nu vă înghesuiți când vă închinați la sfintele icoane, când cumpărați candele ori lumânări sau atunci când ascultați slujba.

Dacă sunteţi îmboldit, nu ripostați agresiv! Însă, verificați, imediat locul unde țineți banii sau telefonul mobil. Nu uitați că furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate.

În situația în care observați persoane aflate în stare de ebrietate, nu intrați în discuții cu ele. De asemenea, nu consumați băuturi alcoolice, mai ales pe stradă!

Nu încurajați actele de cerșetorie, oferindu-le bani sau diverse bunuri celor care apelează la mila dumneavoastră.

Dacă vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi!

Evitați, pe cât posibil, să circulați cu autoturismul în zona de desfășurare a manifestărilor religioase. Dacă, totuși, treceți cu mașina pe lângă grupurile de credincioşi, reduceți viteza şi sporiți-vă atenția. Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii.

Parcați autoturismul încât să nu blocați calea de acces atât pentru cetăţeni, cât şi pentru autospecialele de intervenţie ale poliţiştilor ori ale altor instituţii, în caz de nevoie!

În Noaptea de Înviere, colectivul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița va fi la datorie! În caz de nevoie, apelați cu încredere la cel mai apropiat polițist sau sunați la 112, apel gratuit.

turisti4Sfaturile polițiștilor pentru Sărbători Pascale în siguranță

În situația în care decideți să petreceți sărbătoarea Paștelui în aer liber, la munte sau la picnic, reamintiți-vă obligațiile ce vă revin: nu distrugeţi, modificaţi ori degradaţi panourile informative, marcajele, indicatoarele, construcţiile, împrejmuirile sau orice alte amenajări aflate în perimetrul zonelor de picnic.

Respectaţi orarul de desfăşurare a activităţii de picnic corespunzător zonei respective.

Deșeurile, țigările, chibriturile sau orice alte obiecte aprinse se aruncă doar în spațiile special amenajate. Lăsaţi curat şi nealterat locul unde ați petrecut.

Aprindeţi focul doar în locurile special amenajate şi supravegheaţi-l în permanenţă.

Păstraţi liniştea şi nu deranjaţi comunităţile locale, viaţa sălbatică sau alţi vizitatori.

Nu ascultați muzică la un volum ridicat și nu consumați alcool în exces!

Încuiați ușa chiar dacă sunteți acasă!

Nu lăsați ferestrele deschise sau rabatate la apartamentele de la parter sau de la casă, dacă lipsiți de la domiciliu.

Evitaţi să lăsaţi cheile de la intrarea în locuinţă în locuri „tradiţionale” (sub ştergătorul de la uşă, într-un ghiveci din apropierea locuinţei ori în cutia poştală).

Manifestaţi prudenţă sporită faţă de persoanele străine care sună la uşă invocând diverse pretexte.

Evitaţi să expuneţi în mod excesiv, în interiorul locuinţei, bunuri sau obiecte de valoare și nu depozitați în casă sume importante de bani!

Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă sau în magazine!

La cumpărături, feriţi-vă de privirile indiscrete când scoateţi banii! Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri’’. De cele mai multe ori, aceste produse sunt de o calitate îndoielnică!

Dacă plecați în minivacanță cu autoturismul personal, stabiliți în prealabil traseul, inclusiv locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii!

Fragmentați călătoria și nu conduceți dacă vă simțiți obosiți.

Nu opriți în locuri cu trafic redus. Alegeţi locurile de parcare special amenajate sau zonele bine iluminate şi aflate la vedere.

Autoturismul nu trebuie părăsit dacă este încărcat cu bagaje sau are expuse la vedere obiecte care ar putea tenta (casetofoane, genţi, borsete, telefoane mobile, aparate foto, etc.)!

Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul! Nu luaţi în maşină persoane necunoscute şi mai ales pe timpul nopţii!

Respectați regulile de circulație! Efectuați orice manevră în trafic după o temeinică asigurare. Rulați cu o viteză adaptată condițiilor meteo și de drum!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial