28 martie 2024
Sfârşit cumplit pentru un şofer de 47 de ani. A oprit să facă o pană şi a fost accidentat mortal de un camion

Sfârşit cumplit pentru un şofer de 47 de ani. A oprit să facă o pană şi a fost accidentat mortal de un camion

Un bărbat în vârstă de 47 de ani şi-a pierdut viaţa, marți, după ce a fost spulberat de un TIR pe autostrada București-Piteşti.

Omul oprise camionul-platformă pe care îl conducea, după ce unul dintre cauciucuri a explodat. Voia să repare pana, povestesc colegii lui, așa că a tras pe banda de urgență.

Conducătorul vehiculului de mari dimensiuni nu l-a mai putut evita și l-a lovit în plin.

Accidentul s-a produs la kilometrul 112 al A1, pe sensul de mers dinspre București spre Pitești. Bărbatul de 47 de ani, de fel din Curtea de Argeș, conducea o platformă, iar la un moment dat a tras pe banda de urgență din cauza unui pneu care i-ar fi explodat în mers.

În cabină se mai afla un coleg. Acesta povestește că a asistat îngrozit la scenele dure.

Adrian Dobra, colegul șoferului decedat: „S-a dat jos, a făcut o explozie, a tras mașina regulamentar, a venit altcineva și l-a lovit în plin. Șoferul care l-a lovit zice că noi suntem vinovați.”

Martor: „Am văzut camionul când a trecut foarte aproape de mașina respectivă și când l-a luat târâș, l-a acroșat pe colegul meu. Nu am apucat să facem pana.”

Martorii au sunat la 112, iar un echipaj de la ambulanță a sosit la fața locului și i-a acordat îngrijiri șoferului grav rănit. Ulterior acesta a fost transportat la Spitalul Județean din Pitești.

Mihaela Cazacu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Pitești: „Pacientul a fost adus în stare critică. Colegii au încercat resuscitarea acestuia, din păcate manevrele nu au dat rezultate, fiind declarat decesul.”

Polițiștii spun că din verificările făcute la fața locului șoferul platformei nu ar fi purtat nici vestă reflectorizantă și nici nu ar fi pus pe asfalt un tringhi care să îi atenționeze pe ceilalți șoferi de prezența sa acolo. Conducătorul tirului, un bărbat de 52 de ani din Vâlcea, este cercetat penal pentru ucidere din culpă.

Sursa: StirilePROTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial