8 mai 2024
Deputatul Daniel Blaga – ”USR propune scăderea TVA-ului la carburanți de la 19% la 5%, alături de micșorarea accizelor”

Deputatul Daniel Blaga – ”USR propune scăderea TVA-ului la carburanți de la 19% la 5%, alături de micșorarea accizelor”

”De aproape jumătate de an deja, USR propune scăderea TVA-ului la carburanți de la 19% la 5%, alături de micșorarea accizelor.

În noua formulă, un litru de benzină ar scădea de la 8.62 lei/litru la 5.35 lei/litru iar un litru de motorină ar ajunge de la 9.18 lei/litru la doar 5.98 lei/litru. O măsură logică, firească și atât de necesară într-o perioadă și așa în continuare complicată pentru oameni.

Pentru că în Dâmbovița spre exemplu, creșterea salariului mediu cu aproximativ 200 de lei în ultimele 18 luni abia acoperă un plin de benzină cu noul preț, ca să nu mai vorbim de scumpirile la facturile de energie care-I așteaptă pe oameni în partea a doua a anului sau de creșterile de preț la coșul mediu de consum.

🗳️ De aproape jumătate de an însă, Coaliția sărăciei PSDNL nu face decât să promită și să se laude. Dincolo de vorbe goale însă, măsurile reale se lasă așteptate. Azi, într-un exercițiu de PR, Marcel Ciolacu îl ia la rost pe ministrul energiei. Pe Facebook însă doar. De ochii lumii, probabil.

Pentru că PSD (și PNL, firește) să aibă ocazia de a acționa cu adevărat, faptic, am depus din nou moțiunea simplă împotriva lui Virgil Popescu. Rămâne de văzut dacă Coaliția chiar dă doi bani pe români și-atunci când ”like”-urile nu sunt implicate”, a precizat deputatul Daniel Blaga, președinte al USR Dâmbovița și secretar al Biroului Camerei Deputaților din Parlamentul României.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial