10 mai 2024
Sfârşit de săptămână cu MULTE acţiuni, la Inspectoratul de Poliţie Dâmboviţa!

Sfârşit de săptămână cu MULTE acţiuni, la Inspectoratul de Poliţie Dâmboviţa!

NERESPECTAREA REGIMULUI LEGAL DE VITEZĂ, ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR DÂMBOVIŢENI!

156 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţiştii rutieri, ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi a Formaţiunilor de profil din teritoriu au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, ocazie cu care au fost oprite în trafic pentru control 521 de autovehicule.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au aplicat 238 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 72050 de lei.

Totodată, politiştii au reţinut 3 permise de conducere şi retras 6 certificate de înmatriculare.

Pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere având drept cauză nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto :

-să respecte viteza maximă legal admisă pe sectorul de drum pe care circulă; – să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo şi de trafic; -să verifice înainte de a pleca la drum starea tehnică a autovehiculului;

-să efectueze cu atenţie manevra de depăşire, deoarece aceasta reprezintă o cauză de producere a accidentelor rutiere; -să nu utilizeze telefonul mobil în timpul deplasării, dacă acesta nu este prevăzut cu dispozitivul “ mâini libere”; -să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau dacă sunt obosiţi ;

-să evite orice altă preocupare care le-ar putea distrage atenţia în timpul deplasării;

Acţiune pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul jocurilor de noroc

Poliţiştii din cadrul Formaţiunii de investigare a Fraudelor Pucioasa, în colaborare cu reprezentanţi ai Oficiului Naţional pentru Monitorizarea Jocurilor de Noroc, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul jocurilor de noroc.

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială, poliţiştii au identificat în incinta punctului de lucru, situat în Pucioasa, o masă destinată jocurilor de noroc, două seturi de jetoane şi cărţi de joc, pentru care nu se deţineau documente justificative.

Pe numele administratorului societăţii, poliţiştii au întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Poliţiştii au acţionat pe linia verificării legalităţii transportului de material lemnos

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Găeşti au organizat o acţiune în cadrul proiectului „ Scutul Pădurii 2013” , pe linia verificării legalităţii transportului de material lemnos, ocazie cu care au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare însumează 6 640 de lei, din care 3 pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 şi 4 conform OUG 195/2002.

O acţiune similară a fost desfăşurată şi de poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Fieni, ocazie cu care au fost depistaţi doi bărbaţi, de 32, respectiv 45 de ani, în timp ce transportau material lemnos, de esenţă fag, fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a celor doi bărbaţi, conform art. 19 lit. b din Legea 171/2010, cu amenzi în valoare de 4000 de lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii au probat activitatea infracţională a unui tânăr, suspectat de înşelaciune prin telefon

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Pucioasa au probat activitatea infracţională a unui tânăr de 26 de ani, din localitate, suspectat de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, prejudiciul creat fiind de 415 euro.

În fapt, în perioada ianuarie-august a.c., tânărul, recomandându-se ca fiind un reprezentant al unei reţele de telefonie, apela diferite persoane cărora, sub pretextul că nu şi-au achitat factura, le solicita să tasteze un cod pentru a achita contravaloarea acesteia.

Prin această operaţiune, se virau sub forma de credit, diferite sume de bani pe cartela apelantului.

Fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pucioasa, faţă de acest tânăr s-a luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial