19 aprilie 2024
SERIAL EXCLUSIV! Cazuri care au îngrozit Dâmboviţa! Primăria vandalizată şi bătrâna batjocorită

SERIAL EXCLUSIV! Cazuri care au îngrozit Dâmboviţa! Primăria vandalizată şi bătrâna batjocorită

“Am constatat ca evenimentele cu violenta extrema se produc la o perioada ciclica intre 2 si 4 ani, avind similitudini in modurile de operare.

In vara anului 1994, eram in concediu, dar am primit ordin sa revin la serviciu. Fusese sparta primaria localitatii si ce era mult mai grav, o batrana de 82 de ani fusese violata de trei rromi adolescenti neindentificati.

Am revenit la serviciu si m-am apucat de treaba. In Primarie se patrunsese prin spargerea unui geam din spatele cladirii si fusesera sustrase niste perdele si un telefon fix, iar pe dusumeaua pe unde se patrunsese initial erau multe picaturi de sange.

Pana sa ajung, colegii de la IPJ verificasera pe maini de taieturi mai bine de 25 de posibili autori, insa niciunul nu prezenta leziuni pe brate.

M-am intrebat cand am ajuns la locul faptei de ce ar sparge cineva o primarie pentru niste perdele si un telefon fara valoare. Nu avea nici un sens si atunci mi-am zis ca nu s-a urmarit furtul de bunuri, era vorba de un act de revolta, de manifestare a unei nemultumiri.

Le-am explicat colegilor ca sangele respectiv putea proveni si din alta parte anatomica ,nu neaparat mana, si pornind de la faptul ca spatele cladirii nu era iluminat pe timpul noptii am dedus ca spargatorul se lovise la fata, poate chiar la nas.

Am readus la post trei suspecti cu hainele cu care fusesera imbracati in seara spargerii primariei si surpriza a aparut cand pe geaca de blugi a unuia dintre ei erau dare de sange si multe picaturi dispersate in zona pieptului.

Vazandu-se descoperit, tanarul a recunoscut ca el comisese fapta in stare de ebrietate, dupa ce se certase cu primarul, care daduse dispozitie sa fie arat terenul de fotbal din curtea unei scoli generale.

A distrus prin ardere atat perdelele cat si telefonul, dar a achitat contravaloarea lor.

Acum incepea greul, trebuia sa gasesc violatorii batranei in cel mai scurt timp, conducerea IPJ era cu ochii pe mine si eram stresat cu telefoanele pentru a urgenta cercetarile impreuna cu judiciaristii de la IPJ.

Cand am stat de vorba cu victima, aceasta mi-a spus ca in timp ce era violata, unul dintre atacatori il strigase pe nume pe un tovaras de-al sau, ii spusese „Bebe”. Femeia era inca marcata de cele petrecute si nu retinuse trasaturile violatorilor, repeta ca nu-i mai vazuse, dar ca erau tineri rromi.

Aveam in atentie un asa zis ”Bebe” si eram ferm convins ca putea comite astfel de fapte, dar de la cercetare nu prelevasem urme papilare cu valoare operativa, asa ca a trebuit sa-l aduc la audieri.

Stiam si anturajul suspectului, asa ca i-am luat si pe unul dintre prietenii sai si i-am tinut separati.

Dupa ce initial negase participarea la fapta, N.C, dupa ce i-am spus ca avem probe de material seminal, a recuoscut in final ca este unul dintre autori si a precizat ca impreuna cu celalat rrom adus la birou si un var de al sau, violasera batrana.

Pe cel de-al treilea autor al violului nu l-am mai gasit la domiciliu, parca intrse in pamant, cautarea lui a durat mai multe zile, nu aveam de unde sa stiu in acele momente ca voi trece din nou la cateva secunde de moarte…

VA URMA” DD.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial