28 aprilie 2024

Senatorul Ţuţuianu vrea corespondent al Radio România Actualităţi în judeţul Dâmboviţa

tutuPARLAMENTUL ROMÂNIEI

SENAT

ÎNTREBARE

Adresată DomnuluiOVIDIU MICULESCU

PREŞEDINTE DIRECTOR GENERAL – SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE

De către: Senator Adrian Ţuţuianu

Circumscripţia electorală: 16, Dâmboviţa

Grup Parlamentar:PSD

Şedinţa Senatului din data de: 20.03.2017

Obiectul întrebării: Situaţia corespondenţilor judeţeni Radio România Actualităţi

Domnule preşedinte director general,

Am fost sesizat cu privire la faptul că Radio România Actualităţi nu mai are corespondent în judeţul Dâmboviţa de circa 15 ani, postul fiind restructurat, consecinţa fiind prezentarea sporadica in emisiunile radio a informaţiilor de interes public despre judeţul Dâmboviţa.

Potrivit Raportului de activitate al Societăţii Române de Radiodifuziune pe anul 2015, Radio România Actualităţi este cel mai important post de radio din cadrul societăţii, având o acoperire de aproape 98% din teritoriul naţional, care emite 24 de ore din 24, 7 zile din 7 şi are cea mai extinsă reţea de corespondenţi interni, externi, precum şi trimişi speciali în zone de conflict. Audienţa zilnică înregistrată de Radio România Actualităţi la nivel naţional a fost pe parcursul anului 2015 de aproape două milioane de ascultători, ceea ce-l situează în poziţia unuia dintre cei mai importanţi vectori de informare şi formare din mass-media românească.

Ţinând cont de importanţa postului de radio, consider că şi judeţul Dâmboviţa trebuie să beneficieze de un corespondent, care să asigure prezenţa ştirilor şi a evenimentelor importante din judeţ în emisiunile radiofonice, pentru o informare corectă şi echilibrată a ascultătorilor, lucru ce nu poate fi făcut sporadic de către un corespondent din alt judeţ.

Fata de cele prezentate, vă rog , domnule preşedinte-director general să analizaţi posibilitatea angajării unui corespondent al Radio Romania Actualităţi pentru judeţul Dâmboviţa.

Solicit răspuns scris.

Senator PSD de Dâmboviţa

ADRIAN ŢUŢUIANU

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial