27 aprilie 2024
Senatorul Dragoş Popescu: “Un cetățean afectat o audiență a solicitat! Iar eu am acceptat!”

Senatorul Dragoş Popescu: “Un cetățean afectat o audiență a solicitat! Iar eu am acceptat!”

“Un cetățean afectat o audiență a solicitat! Iar eu am acceptat!

Așa am aflat cum implementează administrația locală din Târgoviște anumite proiecte: fără consultare publică, fără avize, fără studii de impact temeinice.

Mă refer la lucrări ce pot părea bune din anumit punct de vedere și nepotrivite, sau chiar dăunătoare, privite din alt unghi. Așa cum se întâmplă unui târgoviștean care s-a adresat conducerii primăriei municipiului și instituțiilor care l-ar fi putut ajuta în demersul său. A fost tratat însă cu “ignoranță, superficialitate, atitudine zeflemitoare și discriminatorie, ostilă și ofensivă”.

Totul a început când o stradă din Târgoviște a fost transformată, fără consultare publică, în centură ocolitoare pentru trafic greu (camioane). Reclamând disconfortul auditiv produs de benzile rezonatoare ale marcajelor rutiere, cetățeanul s-a trezit cu amplasarea unui limitator de viteză de tip bumper care produce “degradarea condițiilor de locuit”.

Administrația locală consideră astfel că sunt reduse evenimentele rutiere nedorite, dar nu îi pasă de efectele nedorite (zgomot, vibrații, unde seismice, etc.) pe care sunt nevoiți să le suporte cei care locuiesc în zonă și care le afectează locuințele.

Ce e de făcut? Este regretabil faptul că de multe ori cetățenii sunt nevoiți să-și caute dreptatea în instanță. Poate și în acest caz. Dar normalitatea ar fi ca instituțiile publice să identifice soluțiile potrivite fără ca nimeni să aibă de suferit. Adică să își facă datoria, nu să paseze responsabilitatea de la una la alta. Iar fiecare cetățean să fie tratat cu respect.

Pentru audiențe vă aștept la cabinetul parlamentar ce are sediul în Municipiul Târgoviște, în scuarul primăriei.📞 0790 101 362″, a precizat Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa, reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial