27 aprilie 2024
Senatorul Dragoş Popescu, Reper – “Colectarea pe fracția uscată a început cu stângul în Târgoviște”

Senatorul Dragoş Popescu, Reper – “Colectarea pe fracția uscată a început cu stângul în Târgoviște”

“Despre cum decurge colectarea deșeurilor în Dâmbovița am mai scris. ⁉️ Încă nu a fost finalizată dotarea pe întreg teritoriul județului cu pubele de gunoi și saci.

👎 Iată că avem și primul clasament care arată situația gestionării deșeurilor, realizat de ONG-ul de mediu “Act For Tomorrow”. Municipiul Târgoviște este la coada acestui clasament. De ce? Pentru că are de implementat colectarea pe 5 tipuri de deșeuri (mai ales biodeșeuri și deșeuri provenite din construcții) sau “plătește pentru cât arunci”.

📌 Printre recomandări se află și aceea de organizare a unor campanii de informare și educare mai vizibile, dar și de construire a unor centre de colectare unde populația să poată debarasa gratuit deșeuri voluminoase sau din construcții și DEEE-uri în afara campaniilor de colectare.

♻️ Un alt aspect de care ar trebui să se ocupe Primăria Târgoviște ar fi acela al dotării tuturor unităților de învățământ cu infrastructură de colectare separată.

✍️ Din informațiile mele colectarea pe fracția uscată a început cu stângul în Târgoviște deoarece mai multe săptămâni cetățenii au așteptat să fie ridicați sacii, după care s-au dezangajat din această sarcină. Campania de informare este defectuoasă, nici acum în zonele de case populația nu știe în ce zile ar trebui ridicați sacii”, a precizat Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa, reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial