25 aprilie 2024
Senatorul Dragoş Popescu: “Ministerul Mediului, raportează că nu mai există depășiri ale limitelor legale pentru poluarea cu PM10”

Senatorul Dragoş Popescu: “Ministerul Mediului, raportează că nu mai există depășiri ale limitelor legale pentru poluarea cu PM10”

“Alături de Centrul pentru politici Durabile Ecopolis, unde particip la lansarea noii identități vizuale a Asociației și a rezultatului raportului de analiză privind calitatea aerului în București în 2021 și 2022.

📑Raportul conține date din Rețeaua Națională de Monitorizare a calității aerului și din platforma aerlive.ro.

Principalele concluzii ale Raportului sunt:

1. Toți cei 27 de senzori de monitorizare din platforma AerLive.ro aflați în vecinătatea școlilor din București înregistrează depășiri ale valorii limită pentru PM10.

2. În perioada octombrie-decembrie 2021, senzorii aerlive.ro au valorile concentrațiilor medii zilnice de PM2.5 de până la 5 ori mai mari față de valoarea limită (anuală de 25 ug/m3).

3. Pentru 2022, majoritatea stațiilor aerlive.ro, în primele patru luni ale anului, au valori ridi-cate, majoritar peste limită, ceea ce ne indică faptul că poluarea cu PM2.5 e pe scară largă în București.

4. Conform stațiilor de monitorizare ANPM, poluarea cu dioxid de azot (NO2) depășește li-mita legală pentru anul 2021.

5. Funcționarea rețelei naționale de monitorizare a calității aerului al Agenției Naționale de Protecția Mediului (ANPM) este în continuare deficitară. În același timp, Ministerul Mediului, raportează că nu mai există depășiri ale limitelor legale pentru poluarea cu PM10″, spune Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa şi reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial