28 aprilie 2024
Senatorul Dragoș Popescu: ”Legea nu se aplică, nu se respectă și iată-ne trăind ca în vestul sălbatic”

Senatorul Dragoș Popescu: ”Legea nu se aplică, nu se respectă și iată-ne trăind ca în vestul sălbatic”

”În octombrie anul trecut sesizam autoritățile (Garda Națională de Mediu, ministrul Mediului, Direcția Națională Anticorupție) că primăria Sinaia face pârtie ILEGALĂ de schi într-o arie naturală protejată din Munții Bucegi. Mi-a venit un an mai târziu și răspunsul la sesizarea Corpului de Control al Ministrului Mediului despre ce se întâmplă în Bucegi.

Concluzia ministerului:

📌Garda de Mediu a fost în control (n.b. tot la sesizarea mea), dar a încadrat distrugerea arealului natural protejat ca fiind contravenție când, de fapt, în toate legile incidente este infracțiune.

📌Primăria Sinaia a avut “intenții bune”, dar firma pe care a angajat-o să întocmească raportul privind impactul asupra mediului “nu a făcut nicio precizare în raport cu privire la existența sau inexistența zonei de habitat”.

👉Așadar: Firma e de vină. Primăria nu știa că acolo e zonă protejată.

💸Toată lumea a scăpat nevătămată, dar stați liniștiți Ministerul Mediului a sesizat Agenția statului care a autorizat firma, ca să știe că ăștia de la firmă sunt uituci.

🤯Oare cum este posibil, ca într-o țară civilizată, europeană, să se construiască ilegal într-un parc natural protejat, prin lege, iar primarul care se consideră mai presus de lege să nu pățească nimic?!

Legea nu se aplică, nu se respectă și iată-ne trăind ca în vestul sălbatic”, arată Dragoș Popescu, senator de Dâmbovița, reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial