20 aprilie 2024
Senatorul Dragoş Popescu, la Conferința „Dâmboviţa, un râu în armonie cu orașul”

Senatorul Dragoş Popescu, la Conferința „Dâmboviţa, un râu în armonie cu orașul”

“Am participat la Conferința „Dâmboviţa, un râu în armonie cu orașul”, un eveniment organizat de @Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României și Ordinul Arhitecților din România Filiala București, în contextul Dâmbovița Delivery, ediția 2022.Scopul discuției este să aducă în jurul aceleiași mese stakeholderi relevanți pentru cursul Dâmboviței, care sunt realmente preocupați de impactul râului asupra orașului și care pot influența procesul de reamenajare coerentă, în armonie cu aspirațiile și dezvoltarea Bucureștiului.

Mă interesează discuția din mai multe puncte de vedere. Admir ce își propune grupul de lucru să realizeze pentru Dâmbovița, prin aducerea laolaltă a tuturor celor cu putere de decizie, astfel încât râul să devină dintr-un obstacol, o axă verde, sustenabilă și utilă, care să lege zonele de interes ale orașului.

Cred că ar fi ceva cu adevărat necesar într-un oraș prea aglomerat, prea betonat și prea puțin prietenos cu pietonii. Am participat la întâlnire și pentru că eu văd necesitatea integrării de politici atunci când discutăm de Dâmbovița, a ceea ce se întâmplă în aval cu ce se întâmplă în amonte. Mă refer mai precis la deșeurile pe care oamenii le aruncă pe Dâmbovița la vale.

În martie anul curent am făcut o vizită pe teren, de-a lungul râului Dâmbovița, între localitățile Dragomirești-Vale și Brezoaele, trecând prin județele Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu, alături de Octavian Berceanu, la invitația asociației Mai Mult Verde. Am găsit râul Dâmbovița sufocat pe alocuri de deșeuri, vetre de arderi ilegale chiar în malurile apei și depozite de deșeuri ilegale.

Situația nu este singulară, ba din contră, e aproape o regulă ca râurile României să arate așa. Încercăm să identificăm soluții integrate, atât la nivel legislativ cât și la nivel de implementare a legislației deja existente pentru a reduce aceste fenomene absolut dăunătoare mediului și oamenilor”, spune Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa, reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial