24 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga: “Edilul şef ori nu ştie ce are în bătătura, ori vrea să se laude cu ce nu are”

Deputatul Daniel Blaga: “Edilul şef ori nu ştie ce are în bătătura, ori vrea să se laude cu ce nu are”

“Una zice primarul, alta e pe hârtie.

S-a făcut mare vâlvă în ultimele zile pe tema bugetului Primăriei Târgovişte pe anul 2022. Domnul primar a ieşit public şi a dat o serie de cifre, dar când luăm la bani mărunţi declaraţiile dumnealui ne dă cu virgulă. Şi nu doar una.

Edilul spune că ar da dovadă de transparenţă şi că bugetul ar fi afişat la loc de cinste pe vestitul site al primăriei, la adresa – http://pmtgv.ro/Transparenta/transpaenta.html.

Ne-am dus glonţ acolo, convinşi de buna-credinţă a domnului primar. Dar vai, ce dezamăgire!

Proiectul la care face referire stimabilul primar este cel de buget pe anul 2022 şi la estimările pentru anii 2023-2025, document întocmit de Unitatea Administrativ Teritorială Târgovişte conform scrisorii cadru a Ministerului de Finanţe nr. 467736/13.12.2021 ŞI NU proiectul de buget întocmit conform Legii nr. 317/2021, a bugetului de stat pe anul 2022!

Iar dezamăgirile din partea administraţiei locale nu se opresc, din păcate, aici. Am continuat să ne uităm atent pe cifrele date de şeful primăriei şi am oftat din nou.

Una găsim pe site-ul instituţiei, alta ne spune domnul primar.

Avem în cele ce urmează dovada că edilul şef ori nu ştie ce are în bătătura, ori vrea să se laude cu ce nu are, altfel nu ne putem explica datele oferite public de dumnealui.

O simplă şi banală comparaţie a cifrelor prezentate de domnul Stan în recenta conferinţă de presă, din data de 27 ianuarie, ne demonstrează ca primarul nu prea ştie ce vorbeşte.

Edilul a susţinut cu tărie în conferinţă că bugetul de dezvoltare este al municipiului ar fi de 293.306.000 lei.

Ce să vezi, în proiectul la care face referire însă suma aferenta secţiunii de dezvoltare este de 220.779.000 lei. Bugetul total este de 478.985.000 lei.

Ce ne arată asta? Dacă facem un calcul extrem de simplu, bugetul de dezvoltare, adică de investiții, este de 46%, nu 60 la sută – cât a susţinut domnul primar.

Că primarul a ştiut, n-a ştiut, i-au fost date informaţii eronate de consilieri ori în mod intenţionat domnia sa a afirmat cele de mai sus, Dumnezeu cu mila.

Sperăm doar că sumele corecte vor fi mereu afişate la loc de cinste pe site-ul primăriei, iar administraţia va înţelege că transparenţa şi corectitudinea nu sunt mofturi, ci sunt condiţii obligatorii în relaţia primărie-cetăţeni“, a semnalat deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial