20 aprilie 2024
Senatorul Dragoş Popescu: “Este nevoie în continuare de voință politică pentru ca România să respecte statul de drept în domeniul mediului”

Senatorul Dragoş Popescu: “Este nevoie în continuare de voință politică pentru ca România să respecte statul de drept în domeniul mediului”

“Ieri am vorbit în plenul Senatului despre evaluarea Comisiei Europene din anul 2022 în ce privește punerea în aplicare a politicilor de mediu.

În contextul actual al provocărilor sanitare, economice și geopolitice, politicile de mediu sunt extrem de necesare și importante. Este vorba despre economia circulară, gestionarea deșeurilor, biodiversitate și respectarea naturii, reducerea poluării – calitatea aerului și a apei, substanțele chimice și acțiunile climatice.În ce privește economia circulară și gestionarea deșeurilor graficele (foto în comentarii) sunt foarte sugestive, România situându-se la coada clasamentului.

Sunt necesare programe, strategii, reforme și investiții eficace la nivel național.

În rapoartele de țară au fost analizate și producția de deșeuri pe cap de locuitor și modul în care sunt tratate deșeurile, cu accent pe evoluția ratei de reciclare de-a lungul anilor. Este nevoie în continuare de voință politică pentru ca România să respecte statul de drept în domeniul mediului”, a precizat Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa, reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial