28 aprilie 2024
Senatorul Dragoş Popescu, dezvăluiri despre “Cascadorii râsului, etapa Comisia de Mediu din Senatul României”

Senatorul Dragoş Popescu, dezvăluiri despre “Cascadorii râsului, etapa Comisia de Mediu din Senatul României”

“Cascadorii râsului, etapa Comisia de Mediu din Senatul României: Prezenți în comisia pentru mediu din Senat pe 30 mai, reprezentați ai Gărzii Naționale de Mediu și ai Ministerului de Interne au criticat Ordonanța 38 a Guvernului Romaniei, prin care se pedepsește cu închisoarea arderea de deșeuri și/sau orice substanță sau obiect.

🔥 Garda de Mediu a cerut membrilor comisiei să scoată această sintagmă, 𝘀𝗶/𝘀𝗮𝘂 𝗼𝗿𝗶𝗰𝗲 𝘀𝘂𝗯𝘀𝘁𝗮𝗻𝘁𝗮 𝘀𝗮𝘂 𝗼𝗯𝗶𝗲𝗰𝘁, pentru că este interpretabilă și ambiguă. 🤯Iar Ministerul de Interne a adăugat că ordonanța ministerului e greșită încât a lăsat eliminarea deșeurilor să fie încadrată atât drept contravenție, cât și infractiune. Prin amendamentul asumat de comisie am corectat problema ridicată de MAI. A rămas în discuție sugestia Gărzii Naționale de Mediu. Reamintesc că amendamentele mele care prevedeau exact această cerință au fost respinse de comisie.

🤪 Reamintesc că Ministerul Mediului – România și ministrul 🤡Tanczos Barna au scos ordonanța asta pe repede înainte, deși exista în Parlament deja depus proiectul meu de lege, care reglementa fix arderile de deșeuri și transformarea lor în infracțiune și această propunere trecuse deja de Senat cu avize și raport favorabile. Punctul de vedere al ministerului pe propunerea mea a fost la acel moment negativ, pentru că nu înțelegea noțiunea de incendiere.

🆘 Am semnalat în repetate rânduri, așa cum puteți vedea și în postările de mai jos, aberația absolută a acestei propuneri a Ministerului, care, practic, arată că putem să băgăm la închisoare pe oricine incendiază substanțe sau obiecte, indiferent de acestea. Așa că dacă dăm foc la cărbuni să pregătim grătarul, la tămâie în Biserică, la lumânări sau ne aprindem, doamne-ferește o țigară suntem pasibili de închisoare.

👎 Așa e când un minister face ordonanțe pe genunchi, fără consultări cu oamenii din teren și experții pe domeniu și nici măcar cu Garda de Mediu, sau cu Ministerul de Interne, oamenii care vor trebui să constate faptele și să aplice amenzile propriu-zis. ❗️Incompetența ministrului Barna și a aparatului său e șocantă și reiau apelul la rațiune și demisie a domnului ministru❗️.Postările mele pe această temă le puteți vedea aici:

📌6 aprilie: https://www.facebook.com/DragosPopescuUSRPLUS/posts/pfbid0kFHxFaTqmNYZQvjSDKPMK9dZ5p118BMZtqMaUhoQoY6bWzyisYjoPCr7NACDE98Fl📌22 martie: https://www.facebook.com/DragosPopescuUSRPLUS/posts/pfbid0oeCU1kcPmtHvZGrbqXdQ1TiqHAKDm2Y1iBPt3sQuF4FNm4MSUYTRjKMRmRvMjr9ml📌14 martie: https://www.facebook.com/DragosPopescuUSRPLUS/posts/pfbid0SDiTHEdZZ6oFvuFancmm5pfx32RvuLBZwDw22eX3exg7ZTqVxyqsgdFmMScqLfKxl📌16 februarie: https://www.facebook.com/DragosPopescuUSRPLUS/posts/pfbid02xe7WQKEGrtYRTFnunGpm5u3avoFvV9RwHRZdxTUGpF4cmGaQKGuQh9xAcW48tu7Bl“, a precizat Dragoş Popescu, senator USR de Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial