3 mai 2024
Senatorul Dragoş Popescu, despre un incident dintr-un colegiu din Târgovişte: “Este o întâmplare halucinantă”

Senatorul Dragoş Popescu, despre un incident dintr-un colegiu din Târgovişte: “Este o întâmplare halucinantă”

“Zilele trecute mi s-a adus la cunoștință un incident care a fost tratat ca fiind lipsit de importanță sau pericol.

Într-un colegiu din Târgoviște au pătruns doi indivizi care au asistat la o oră de sociologie. Ba chiar au deranjat desfășurarea normală a orei prin comportament. Ce a făcut conducerea școlii? S-a asigurat că informația este reală, văzând înregistrările video. Și a informat polițistul local. Mie personal mi-a solicitat dezvăluirea sursei de informare.

După ce am stat de vorbă cu conducerea unității de învățământ, fiind vorba de siguranța în școli, m-am deplasat și la Inspectoratul Școlar Județean. Doamna inspector general mi-a spus că nu a fost informată despre incident.

Șeful Poliției Locale, la care m-am deplasat ulterior, mi-a spus că a informat mai departe, pe cei de la IPJ Dâmbovița. Fapt care ulterior nu s-a confirmat.

Aștept răspuns de la conducerea IPJ Dâmbovița, care a preluat informația mea și care sper că va identifica autorii și vom afla curând cum motivează cei doi indivizi prezența în școală și la ora de curs.

Este o întâmplare halucinantă, dar pentru că nu s-a soldat cu pagube sau victime, a fost trecută prea ușor cu vederea. Oare există proceduri clare de urmat în astfel de situații? Chiar nu a interesat pe nimeni cu ce scop s-au aflat în școală cele două persoane? Ce s-ar fi întâmplat dacă elevii și profesorul ar fi fost sechestrați în sala de clasă?

Ce să mai vorbesc despre cazurile reale din SUA, adevărate masacre, din care ar trebui cu toții să învățăm ceva? Sau nu trebuie să fim pregătiți pentru astfel de scenarii, crezând că se întâmplă doar în filme?

Este clar că la noi, de cele mai multe ori, gunoiul se ascunde sub preș. Mușamalizare! Până când? Nu aș fi pornit acest demers, de a căuta răspunsuri la instituțiile statului, dacă nu ar fi fost vorba despre copii și despre siguranță și dacă cei din conducerea școlii ar fi urmat o procedură simplă, în loc să fie interesați mai degrabă din ce surse am avut eu informația.

Ar fi trebuit ca elevii și cadrele didactice să fie instruiți cum să procedeze pe viitor într-o situație asemănătoare și să informeze rapid instituțiile la care am fost eu astăzi: inspectoratul școlar și poliția”, spune Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa, reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial