4 mai 2024
Senatorul Dragoș Popescu continuă să tulbure apele în CJ Dâmbovița. ”Nu este normal ca legea să fie schimbată după cum își dorește unul sau altul”

Senatorul Dragoș Popescu continuă să tulbure apele în CJ Dâmbovița. ”Nu este normal ca legea să fie schimbată după cum își dorește unul sau altul”

”Mi-am luat concediu! Deoarece Guvernul a adoptat OUG52/2023 ce modifică Legea Apelor, modificând practic transpunerea Directivei Cadru Apă, cu ajutorul lui Dragoș Pîslaru, europarlamentar și co-președinte Reper, am făcut o vizită la Bruxelles pentru a discuta cu reprezentanți ai diverselor instituții această problemă.

Ordonanța are aviz negativ CES, aviz favorabil CL, dar emis după 6 zile și modifică legea pentru ca cei care au executat lucrări ilegale pe ape să poată obține actele necesare în vederea intrării în legalitate și pentru ca funcționarii care au acoperit atâta timp aceste lucrări să scape de răspundere penală.

Printre beneficiarii acestei ordonanțe se află și Corneliu Ștefan, președinte CJ Dâmbovița și doamna Adriana Petcu, fostă șefă la administrația bazinală de apă, care pentru “serviciile aduse” a fost promovată secretar de stat în minister.

În urma vizitei, Comisia a aflat despre această ordonanță și sper că va lua poziție în curând.

Unul dintre beneficiile apartenenței la UE este și faptul că trebuie să respectăm legislația europeană și nu este normal ca legea să fie schimbată după cum își dorește unul sau altul. Hai că se poate!”, a transmis Dragoș Popescu, senator de Dâmbovița și reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial