6 mai 2024
Senatorul Dragoş Popescu: “Am arătat încălcări ale legii și am forțat intervenția autorităților prin sesizări DNA și a Comisiei Europene”

Senatorul Dragoş Popescu: “Am arătat încălcări ale legii și am forțat intervenția autorităților prin sesizări DNA și a Comisiei Europene”

“A început noua sesiune parlamentară și cred că este important să vedem ce a mers bine în sesiunea trecută și ce bătălii mai avem de purtat.

💪Rămân angajat în lupta pentru mediu pentru care am muncit de la începutul mandatului. Am concretizat proiectele pe care le-am depus în sesiunea 2021, iar până la sfârșitul sesiunii ian. 2022 – iul. 2022 am reușit următoarele:

👉am transformat în legea 166/2022 proiectul privind interzicerea achiziționării de fier vechi de la persoane fizice.👉am luptat în comisii pentru ca proiectul de modificare a Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, care a trecut cu majoritate de voturi de Senat și care acum se află la comisiile de raport din Camera Deputaților; 👉am promovat proiectul de lege care prevedea transformarea în infracțiune a arderilor și îngropărilor de deșeuri, a căror prevederi au fost preluate de Guvern și integrate în OUG 38/2022. 👉am depus proiectul de lege privind Cazierul de mediu şi Registrul naţional electronic de mediu. ‼️Am depus toate eforturile pentru a arăta legile toxice promovate de monstruoasa coaliție și am depus amendamente pentru a limita impactul acestora:

🏹🦆Propunerea legislativă L180/2021 – “Legea vânatului de păsări migratoare la liber”: prin care se renunță la cotele de vânătoare pentru păsările migratoare, ce ar putea duce la dispariția unor specii întregi;

🐻Proiect de lege L304/2021 – “Legea urșilor” privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora. Am depus amendamente pentru ca intervenția asupra urșilor să se facă doar când aceștia sunt găsiți în intravilanul localităților;🎣Legea pescuitului: propunere de modificare legislativă a PNL-ului prin care se urmărește ca Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură să fie singura instituție responsabilă de domeniul pescuitului în România. Această agenție va îndeplini doar funcții de inspecție, control și producție, fără atribuții în protecția fondului piscicol, de care nu se va mai ocupa nicio instituție a statului.

🏗Legea hidrocentralelor, prin care PSD a reușit să modifice limitele ariilor naturale protejate, cu scopul de a aduce în legalitate un proiect pentru construcția unei hidrocentrale în Defileul Jiului. Consecințele vor fi catastrofale pentru zonă, iar beneficiile inexistente pentru țară, pentru că Jiul nu are debit suficient cât să fie folosit pentru producția de energie electrică.

🆙♻️Am avut nenumărate vizite și intervenții în teren, în județul Dâmbovița și nu numai. Am sunat la 112, am chemat Garda de Mediu și poliția acolo unde am identificat depozite de deșeuri, funcționarea fără autorizație a diferite spații și construcția de poduri fără autorizații.

🏋️Am arătat încălcări ale legii și am forțat intervenția autorităților prin sesizări DNA și a Comisiei Europene”, a precizat Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa, reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial