2 mai 2024
Senatorul Adrian Ţuţuianu trage un semnal de alarmă!

Senatorul Adrian Ţuţuianu trage un semnal de alarmă!

Obiectul întrebării: activităţile desfăşurate de AEP

Domnule Preşedinte,

În perioada 25-31 ianuarie 2012, reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente au organizat întâlniri şi dezbateri cu elevii din mai multe licee ale municipiului Târgovişte. Potrivit informaţiilor postate pe site-ul primulvot.ro (portal lansat de către AEP), „în cadrul acestor evenimente tinerii din clasele a XI-a, a XII-a şi a XIII-a au primit materiale informative despre importanţa participării la urne şi au completat un chestionar pe tema interesului pentru temele politice”.

Din păcate, în realitate, sub pretextul enunţat mai sus, conducerile unităţilor de învăţământ, respectiv directori numiţi pe criterii politice de către Partidul Democrat Liberal, au desfăşurat o adevărată acţiune de promovare politică a Partidului Democrat Liberal şi a candidaţilor acestui partid la alegerile locale şi generale, demers absolut inacceptabil în raport cu dispoziţiile legale care interzic propaganda politică în şcoli.

Faţă de toate acestea, vă solicit răspuns la următoarele:

• Cine a dispus această acţiune în şcoli?

• Care este costul demersului?

• Prin raportare la dispoziţiile legale care guvernează Autoritatea Electorală Permanentă, care este temeiul legal în baza căruia s-a dispus realizarea acestor activităţi?

• Ce demersuri a întreprins Autoritatea Electorală Permanentă pentru a identifica, de exemplu, cazurile de vot multiplu de la alegerile prezindeţiale din 2009?

Solicit răspuns scris.

Cu deosebită consideraţie,

SENATOR

Lector univ.dr.

ADRIAN ŢUŢUIANU

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial