7 mai 2024
PDL – “Ion Stan şi Adrian Ţuţuianu au furat bicicleta din Produleşti!”

PDL – “Ion Stan şi Adrian Ţuţuianu au furat bicicleta din Produleşti!”

COMUNICAT DE PRESĂ

În ziua de 28.05.2012, domnul deputat Ion Stan a prezentat, într-o conferinţă de presă la sediul PSD Dâmboviţa, o bicicletă, susţinând că acest obiect a fost oferit ca mită electorală de către candidatul PDL la funcţia de primar în comuna Produleşti, domnul Emil Ştefan.

În realitate, situaţia este următoarea:

1. La data de 18.05.2012, S.C. PANTERA GUARD SRL a cumpărat 4 biciclete de la S.C. ROMALEX 96 IMPEX SRL Bucureşti. Aceste 4 biciclete au fost puse, prin contract de comodat, la dispoziţia funcţionarilor primăriei Produleşti;

2. Unul dintre funcţionari, numita Gheorghe Ana, agent agricol, a încuiat bicicleta în birou, lăsând-o peste noapte. În noaptea de duminică, 27.05.2012, biroul a fost spart şi bicicleta furată;

3. Numita Gheorghe Ana a făcut plângere penală, poliţia deschizând un dosar penal, cu autori necunoscuţi;

4. În ziua de 28.05.2012, în urma cercetărilor, poliţia a găsit bicicleta furată în biroul domnului deputat Ion Stan, la sediul PSD;

5. Primarul comunei Produleşti, domnul Grigore Marin, membru PSD, a declarat, în cadrul cercetărilor, că bicicleta a fost furată de deputatul PSD Ion Stan, împreună cu senatorul Adrian Ţuţuianu, candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Având în vedere că, în conferinţa de presă din ziua de 28.05.2012, practic, domnul deputat Ion Stan s-a autodenunţat ca fiind hoţul bicicletei, văzând dispoziţiile art. 209 C.p. conform cărora furtul săvârşit de două sau mai multe persoane împreună…în timpul nopţii…, este furt calificat, pedepsit cu închisoarea de la 3 la 15

ani şi luând în considerare declaraţiile persoanei vătămate prin infracţiune, conform cărora, în ciuda tuturor presiunilor, nu-şi va retrage plângerea formulată, solicităm:

1) Parchetului Judeţean Dâmboviţa: să-şi decline competenţa cercetării şi urmăririi penale în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere calitatea de deputat, respectiv senator, a hoţilor de biciclete:

2) Parlamentului României: să-şi dea acordul asupra începerii urmăririi penale a celor doi hoţi de biciclete;

3) Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: ulterior începerii urmăririi penale, să-i reţină pe timp de 24 ore şi să solicite Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă a celor doi hoţi de biciclete, spre reconfortul deţinătorilor de biciclete din judeţul Dâmboviţa, care au motive serioase şi confirmate să se teamă pentru bunurile lor.

De asemenea, solicităm organelor de poliţie să verifice baza de date referitoare la furturile de biciclete cu autori necunoscuţi şi să stabilească eventualitatea ca măcar o parte dintre ele să fi fost furate de cei doi hoţi de biciclete, respectiv domnul deputat Ion Stan şi domnul senator Adrian Ţuţuianu.

Totodată, şi în acelaşi sens, solicităm aceloraşi organe să nu folosească aceste întâmplări pentru a pune în sarcina acestora mai multe biciclete furate decât realitatea faptelor comise de ei, aşa cum se mai obişnuieşte în practica poliţienească.

Sugerăm organului de poliţie să complinească şi lipsa esenţială a confiscării autoturismului cu care s-au deplasat hoţii, conform normelor procedurale în materie.

Organizaţia PDL Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial