joi. oct. 24th, 2024

GRUPUL PARLAMENTAR PSD

INTERPELARE

Adresată:

Domnului LASZLO BORBELY Ministrul Mediului şi Pădurilor

De către dl. Senator: ADRIAN ŢUŢUIANU

Circumscripţia electorală: 16

Colegiul electoral: 1

Grupul parlamentar PSD

Şedinţa Senatului din data de: 12.03.2012

Obiectul interpelării: acţiunile de campanie electorală dirijate de către şefii Ocoalelor Silvice din judeţul Dâmboviţa

Domnule Ministru,

Vă semnalez o problemă extrem de gravă la nivelul judeţului Dâmboviţa.

De câteva săptămâni, şefii PDL ai Ocoalelor Silvice din judeţul Dâmboviţa se folosesc de instituţia în cadrul căreia lucrează pentru a derula acţiuni ilegale de campanie electorală. Astfel, ei au dat dispoziţii tuturor pădurarilor din subordine să strângă de la cetăţeni mii de copii ale cărţilor de identitate, precum şi adeziuni la Partidul Democrat Liberal. Acţiunile se desfăşoară cu preponderenţă în zonele localităţilor unde aceşti pădurari gestionează suprafeţe de pădure proprietatea statului român.

Mai mult decât atât, angajaţilor Direcţiei Silvice Târgovişte li s-a permis ca, sub diverse pretexte (mai mult sau mai puţin legale), să ofere şi cantităţi însemnate de lemne acelora care răspundeau prompt solicitării de a semna adeziuni la PDL.

Domnule Ministru,

Faţă de toate acestea, vă solicit răspuns la următoarele:

• Care este poziţia Ministerului Mediului şi Pădurilor faţă de acţiunile derulate de către şefii Ocoalelor Silvice din judeţul Dâmboviţa? • Care sunt prevederile legale în temeiul cărora pădurarii solicită cetăţenilor copii ale actelor de identitate, respectiv adeziuni pentru Partidul Democrat Liberal? Ce se va întâmpla cu aceste liste? Care e scopul întocmirii lor? • În ce temei legal s-au distribuit cantităţile de lemne? • Ministerul pe care îl coordonaţi înţelege să se implice în campania electorală ordonată de PDL? Care sunt măsurile pe care MMP le va dispune în sensul sancţionării subordonaţilor care au comandat această acţiune?

Solicit răspuns scris

Cu deosebită consideraţie,

SENATOR

Lector univ.dr.

ADRIAN ŢUŢUIANU