25 aprilie 2024
Semnal de alarmă – Berze în pericol, la Cazaci

Semnal de alarmă – Berze în pericol, la Cazaci

Webp.net-resizeimage-139”Aceasta barză eșuată in plină iarnă înnoptează chiar acum pe cladirea fostei centrale de pompare de langa Stavilarul de pe pârâul Ilfov,sat  Cazaci ,comuna Nucet.
Reprezentanța Comisiei Europene in România si Asociatia Ornitologică Română n-au schițat niciun gest pentru salvarea (hranirea, colectarea si adapostirea pana în primăvară) unor astfel de berze din acelasi loc,cu 3 saptamani in urma.Iar CJD a spus ca nu are in atribuții asa ceva..
Vom fi nevoiti sa ne adresam ONU si altor ONG uri din afara Europei.
Veniti la Cazaci si fiti martori, pana cand autoritatile si ONG urile  din România si UE se vor trezi (sa sperăm ca nu prea tarziu)
Va rugam sa va interesati si pentru cauza berzelor eșuate si a celor peste 100 lebede care innopteaza pe Lacul nr.5 de la Cazaci.
Un alt subiect interesant jurnalistic si ,implicit, pentru cetatenii damboviteni ar fi sperietorile-instalatii tunuri pe gaz pentru indepartarea pasarilor ihtiofage din Statiunea de Cercetare Piscicola Nucet (care e beneficiara unor investitii UE!)
instalatii cu care cormoranii s-au obisnuit (si barza din attach e in apropierea unui astfel de tun!)
Deci, veniti sa anchetati arderea gazului si pe banii UE din comuna Nucet!
..mai ales ca pocnitorile pentru indepartarea pasarilor se aud din casele localnicilor din Cazaci,ulitele Boiangiu si Abatorului!”, ne-au semnalat reprezentantii echipei Juventus Cazaci.
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial