20 aprilie 2024
Seminarul Teologic Sf.Ioan Gură de Aur şi-a deschis porţile elevilor săi

Seminarul Teologic Sf.Ioan Gură de Aur şi-a deschis porţile elevilor săi

DESCHIDEREA ANULUI ȘCOLAR LA SEMINARUL TEOLOGIC SF. IOAN GURĂ DE AUR DIN TÂRGOVIȘTE

Cu cât vom fi mai buni, cu atât vom alina suferința din societate

Luni, 16 septembrie 2013, la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgovişte, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Pãrinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, a avut loc ceremonia legată de deschiderea noului an şcolar 2013-2014.

Sărbătoarea a fost deschisă de slujba Te Deum-ului, a urmat cuvântul de bun venit al P.C. Pr. prof. dr. Mihai Stan, Directorul seminarului, apoi, au fost rostite cuvinte de bun început de către câțiva din oficialii prezenți.

Momentul s-a desfășurat într-un cadru solemn, în Sala de Festivității a școlii, în prezența domnului Președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, a domnului Prefect, a doamnei Inspector General Școlar, a altor oficialități județene și locale, a profesorilor instituției de învățământ teologic, a elevilor şi părinţilor acestora.

La final, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a ținut să evidențieze rolul școlii, în general, în formarea unei educații integrale, fundamentată pe formarea de caractere și infuzarea de valori morale, deschiderea către spațiul culturii și al spiritualității, dar și al seminarului, în special, ca instituție pastoral-misionară și educațională a Bisericii noastre strămoșești, care trebuie să accentueze, atât valorile creștine și românești, cât și solidaritatea și filantropia, componente sociale absolut indispensabile lumii noastre contemporane.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial