6 mai 2024

Şelaru – Bătrân, de 71 de ani, acuzat că fura curent…

furt-curent-electric-01Cercetat de polițiști pentru comiterea infracțiunii de furt

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Șelaru, au fost sesizați de reprezentanții unei societăți comerciale de furnizare a energiei electrice cu privire la faptul că pe raza localității se sustrage energie electrică.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că un bărbat de 71 de ani ar fi intervenit neautorizat la un branşament, pentru a nu se înregistra în contor consumul de energie electrică.

Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

www.mariusbuga.ro_images_lemneDepistaţi de poliţişti în timp ce transportau ilegal material lemnos

Poliţiştii de ordine publică din Târgoviște au depistat doi bărbaţi de 20 și 43 de ani, în timp ce transportau cu două autoutilitare cantitatea de 5.12 m³ de cherestea, deşi în avizele de însoțire erau înscrise cantități mai mici decât cele transportate.

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a celor doi în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea vehiculelor.

www.mariusbuga.ro_images_puscaaCercetat de poliţişti pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat un bărbat de 66 de ani, din Dragomirești, în timp ce deținea la domiciliu o armă letală supusă autorizării.

În urma verificărilor efectuate a reieşit că, deşi valabilitatea permisului de port armă era expirată, acesta nu a predat arma la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.

Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar arma descoperită a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, față de cel în cauză s-a dispus măsura anulării dreptului de port și folosire a armelor.

Stimaţi cetăţeni,

În conformitate cu prevederile Legii 295/2004, persoanele deţinătoare legale de arme letale şi neletale supuse autorizării au obligaţia de a se prezenta la sediul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acestuia.

Potrivit normelor legale, permisul de armã are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculeazã de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri.

Pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă,titularul acestuia este obligat sã se prezinte înainte de împlinirea termenului la structura de poliţie competentă în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa cu armele înscrise în permis, precum şi cu următoarele documente:

  • Fişă medicală;

  • Cazier judiciar;

  • Avizul psihologic;

  • O fotografie color 3×4 cm;

  • Copie xerox C.I.;

  • Copie xerox permis de arma;

  • Copie xerox permis de vânătoare.

www.mariusbuga.ro_images_alcoolPoliţia rutieră vă recomandă:

ALEGE VIAŢA! Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Poliţişţii din cadrul Poliției Orașului Răcari au depistat un bărbat de 40 de ani, din București, în timp ce conducea un autoturism pe DN 7, în localitatea Tărtășești, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 1.04 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Pe numele lui, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului.

Stimaţi conducători auto,

Poliţia rutieră vă reaminteşte că şofatul este incompatibil cu alcool, acesta reprezentând una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, vă informăm că în situaţia în care persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

Pe timpul cercetării penale permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancţiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

În ceea ce priveşte refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

politie-scandal-barAcţiuni ale poliţiştilor din Dâmbovița

În ultimele 48 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat suplimentar pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și a evenimentelor produse pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile.

Astfel, polițiștii au constatat 35 de infracțiuni, 24 fiind judiciare, 3 la regimul rutier, două de natură economică, una la regimul armelor și munițiilor și 5 de altă natură și au aplicat 339 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 68.350 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 24 de permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare.

În urma neregulilor descoperite, au fost confiscate bunuri în valoare de 2.800 de lei.

De asemenea, polițiștii au intervenit la 39 de evenimente, dintre care 26 sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial