28 aprilie 2024
Scene de groază, la Ocnița. S-a dus cu toporul peste mama și fratele său

Scene de groază, la Ocnița. S-a dus cu toporul peste mama și fratele său

S-au derulat scene de groază într-o familie din comuna Ocnița.

foto arhivă

Un bărbat, de 35 de ani, s-a dus cu toporul peste mama și fratele său.

Individul nu era la prima scenă violentă. La finele lunii iulie, o bătuse crunt pe femeie, lovind-o cu pumnii în zona capului, spun anchetatorii.

Între timp, a fost emis un ordin de protecție împotriva lui, iar bărbatul nu mai avea voie să se apropie de cea care i-a dat viață. Numai că a încălcat ordinul.

”La data de 2 septembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moreni, față de un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Ocnița, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Pe parcursul zilei de ieri, 3 septembrie, bărbatul a fost prezentat magistraților, față de acesta fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Cel în cauză este bănuit că, în cursul zilei de 2 septembrie a.c., ar fi încălcat ordinul de protecție emis de Judecătoria Moreni și ar fi și amenințat cu un topor pe mama sa, de 72 de ani și fratele său, de 47 de ani.

Totodată, la data de 31 iulie a.c., bănuitul și-ar fi agresat fizic mama și ar fi rănit-o în zona capului cu pumnii. 

Acesta este cercetat de polițiști, sub coordonarea procurorului de caz, pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile prevăzute și dispuse prin ordinul de protecție, conform prevederilor art. 47 din Legea nr. 217/2003.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, informează IPJ Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial