joi. oct. 24th, 2024

În acest week-end, 89 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii dâmboviţeni în cadrul unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor cu violenţă şi a infracţiunilor stradale

În noaptea de 11/12 mai 2012, lucrătorii Poliţiei Oraşelor Titu şi Pucioasa au organizat şi executat razii pe linia menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, ocazie cu care au fost aplicate 57 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5500 lei, atât pentru încălcări ale legii 61/1991 cât şi pentru încălcări ale legislaţiei rutiere.

Totodată, cu ocazia unei acţiuni similare, lucrătorii Poliţiei Comunale Voineşti au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale, fiind oprite pentru control în trafic 40 de autovehicule. În cadrul acestor acţiuni, 2 conducători auto au fost depistaţi la volanul autovehiculelor fie sub influenţa băuturilor alcoolice, fie fără a poseda permis de conducere.

Exemplu:

1. A fost depistat în trafic numitul B.B., de 36 de ani, din oraşul Pucioasa, în timp ce conducea un autovehicul, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. (OUG 195/2002, republicată).

2. Totodată, a fost depistat în trafic numitul B.G., de 20 de ani, din comuna Bărbuleţ, în timp ce conducea pe DN 72 a, un tractor, fără a deţine permis de conducere. Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis. (OUG 195/2002, republicată).