2 mai 2024
Scandal cu redeschiderea drumului de la Dichiu spre Peştera! Poliţia nu şi-a dat avizul, iar în zonă se menţine riscul de avalanşe

Scandal cu redeschiderea drumului de la Dichiu spre Peştera! Poliţia nu şi-a dat avizul, iar în zonă se menţine riscul de avalanşe

drum-dj713Scandal după redeschiderea Drumului Judeţean 713, care face legătura între Cota 1000 – DN 71 şi zona Dichiu, spre Peştera.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa au decis ca drumul din munte să fie redeschis, deşi Poliţia Rutieră nu şi-a dat avizul în acest sens.

“Consiliul Judetean a înștiințat Inspectoratul de Politie Judetean Dambovita cu privire la redeschiderea drumului, insa nu a primit avizul politiei rutiere, motiv pentru care unitatea, prin conducătorul instituției, risca sa fie sancționata contravențional conform prevederilor legale.
Conducătorii auto care circula pe un sector de drum pe care accesul le este interzis risca sa fie sancționați contravențional cu amenda de la 2 până la 3 puncte si cu 2 puncte penalizare”, precizeaza Poliţia Dâmboviţa.
Oficialii CJ Dâmboviţa au precizat pentru targovistenews.ronu sunt obligaţi să primească avizul din partea SPR Dâmboviţa, conform OUG 43/ 1997, actualizată în 2018, articolele 45, 46.

“Consiliul Județean Dâmbovița a redeschis ieri, 23 ianuarie 2019, DJ 713 Sinaia (DN 71) – Șaua Dichiului pentru circulația rutieră. Decizia a fost luată în condițiile în care, în zona montană dâmbovițeană, condițiile meteorologice s-au îmbunătățit, iar operatorul economic care efectuează lucrările de deszăpezire, respectiv SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, a reușit să degajeze zăpada de pe drumul în cauză.

Amintim că drumul a fost închis în ultima săptămână ca urmare a viscolului și avalanșelor produse în zonă.

Menționăm că celelalte restricții de circulație, valabile pentru perioada anotimpului rece, rămân în vigoare.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița”

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial