23 aprilie 2024
Patronii unui circ au iscat scandal după ce au arborat drapelul Ungariei, la Târgovişte!

Patronii unui circ au iscat scandal după ce au arborat drapelul Ungariei, la Târgovişte!

steag-circPatronii circului New York au iscat scandal la Târgovişte după ce au arborat steagul Ungariei, alături de cel al SUA, pe cortul amplasat în parcarea unui supermarket.

Un târgoviştean a semnalat situaţia la 112, iar un echipaj de poliţie a mers la faţa locului.

Răspunsul reprezentanţilor circului, de origine maghiară, i-a uimit până şi pe poliţişti – sunt un SRL şi acţionează după bunul plac…

Prefectura Dâmboviţa a venit ulterior cu o reacţie –

steagComunicat de presă

Având în vedere art. 24, alin.1, lit.g) din HG 1157/2001 pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României, constituie contravenție ”arborarea drapelului sau a fanionului altui stat, cu alte dimensiuni decât cele ale drapelului României şi cu alte ocazii sau în alte condiţii decât cele prevăzute la art. 6, 7 şi 9”.

Potrivit art. 24, alin. 3 din Hotărârea de Guvern menționată mai sus, ”constatarea contravenției și aplicarea amenzii se fac de către persoanele împuternicite de ministrul administrației publice, de către prefect sau de împuterniciții acestuia şi se aplică conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, primarului, preşedintelui consiliului judeţean, precum şi persoanei fizice sau juridice vinovate de săvârşirea contravenţiei”.

În urma sesizărilor primite și verificărilor efectuate, prefectul județului Dâmbovița, jr. Antonel Jîjîie a constatat săvârșirea contravenției prevăzute de art. 24, alin.1, lit.g) din HG nr. 1157/2001 urmând a se aplica amendă în conformitate cu art.24, alin.2 din același act normativ.

Biroul de presă

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial