28 martie 2024
Scandal pe bani! Vicarul Ionuţ Ghibanu acuză că a fost indus în eroare de reprezentanţii CJ Dâmboviţa

Scandal pe bani! Vicarul Ionuţ Ghibanu acuză că a fost indus în eroare de reprezentanţii CJ Dâmboviţa

arht1Ținând cont de Comunicatul de presă al Președintelui Consiliului Județean Dâmbovița,

din data de 17 octombrie 2018, facem următoarele precizări:
Apreciem dorința conducerii Consiliului Județean Dâmbovița de a fi un partener constant al Arhiepiscopiei Târgoviștei, de a rămâne alături de Eparhia noastră în toate demersurile pe care le va iniția, precum și manifestarea considerației și a respectului față de nobila misiune pe care o desfășurăm în slujba cetățenilor dâmbovițeni, dar am dori ca aceste frumoase cuvinte să fie acoperite în realitate și de fidelitate față de promisiunile și angajamentele asumate, fără a se utiliza, în nici un fel, niciodată, inducerea în eroare, cu voie sau fără de voie.

Problema fundamentală nu este deci una financiară, ci una de moralitate, căci Pc. Pr. Dr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial și reprezentant al Arhiepiscopiei Târgoviștei în dialogul instituțional cu Consiliul Județean Dâmbovița, a fost indus în eroare cu privire la prevederile bugetare de două ori, odată în luna septembrie, iar a doua oară în luna octombrie a acestui an, de către domnul Președinte al Consiliului Județean Dâmbovița și de către doamna Director Executiv din cadrul Direcției Economice și Buget a aceleiași instituții.

ghibanu-arhPrecizăm faptul că întotdeauna am înțeles dificultățile temporare prin care a trecut Consiliul Județean Dâmbovița, mai ales în perioada 2012-2017 (perioadă invocată de domnul Daniel Comănescu), și de aceea, rugăm întreaga conducere a C.J.D. să verifice dacă suma anuală prevăzută în Bugetul de Venituri și Cheltuieli a fost transmisă Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În concluzie, problema este una de credibilitate, nu numai din partea instituției noastre, ci și din partea opiniei publice, deoarece anexa referitoare la sprijinul financiar alocat cultelor religioase din județul nostru, aprobată în comisiile de specialitate și transmisă ulterior presei, a fost schimbată cu puțin timp înainte de începerea ședinței C.J.D.. Nu putem să nu ne întrebăm de ce s-a întâmplat acest lucru și de ce domnul ing. Vasile Dinu, Director General în cadrul C.J.D., nu a mai semnat anexa modificată, alături de doamna Director Executiv, după ce prima oară o făcuse.

Dincolo de toate acestea, ne rugăm Bunului și Milostivului Dumnezeu să ne facă pe toți să contribuim și mai intens la zidirea unui prezent și a unui viitor mai bun, mai drept și mai frumos pentru toți locuitorii acestui județ!

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial