27 aprilie 2024
SCANDAL la SC Municipal Construct Targoviste! “ÎNCETAŢI NUMIRILE POLITICE!”

SCANDAL la SC Municipal Construct Targoviste! “ÎNCETAŢI NUMIRILE POLITICE!”

Sigla_MunicipalCOMUNICAT

CNS Cartel ALFA –Dambovita cere actualei clase politice locale sa inceteze sa mai faca numiri pe criterii politice in functiile de conducere ale SC MUNICIPAL CONSTRUCT SA TARGOVISTE .

In acest moment numirile politice in aceasta societate au determinat existenta a unui sef la doi salariati si cinci directori la 120 de salariati, la care se adauga numerosi sefi de departamente mai mult sau mai putin necesare acestei societati, cu o situatie economico-financiara dificila .Pentru a mentine aceasta structura artificial dimensionata , este nevoie ca salariatii existenti sa munceasca suplimentar, in conditiile nerespectarii drepturilor ce decurg din Contractul Colectiv de Munca .

CNS Cartel ALFA –Dambovita apreciaza ca inacceptabil comportamentul actualului director tehnic si presedinte al Consiliului de Administratie al acestei societati, si solicita public sa inceteze presiunile asupra liderului de sindicat al Sindicatului Liber Constructii Edilitare- din cadrul SC MUNICIPAL CONSTRUCT SA, dl. Ion Edu, care militeaza pentru intrarea in normalitate si respectarea drepturilor ce decurg din Contractul Colectiv de Munca .

CNS Cartel ALFA –Dambovita apreciaza situatia existenta ca fiind si un conflict de interese legal si moral deopotriva . Este de neacceptat ca in acelasi timp, aceeasi persoana sa ocupe o functie politica, o functie de conducere sindicala, o functie de presedinte al Consiliului de Administratie, o functie de Director si … alte functii .

Deasemenea , CNS Cartel ALFA –Dambovita, atentioneaza sindicatul afiliat – SISDAN Valahia din cadrul Universitatii Valahia Targoviste, ca potrivit Statutului CNS Cartel ALFA , functiile de conducere in executivul sindical sunt incompatibile cu calitatea de membru de partid si anunta public faptul ca vicepresedintelui SISDAN Valahia,dl. Ivanovici Traian, i s-a retras calitatea de militant sindical pentru faptul ca este membru al unui partid politic si a desfasurat activitati incompatibile cu codul militantului sindical . Totodata cere public ca organele de conducere ale SISDAN Valahia sa dispuna propriile masuri pentru a respecta prevederile Statutului CNS Cartel ALFA, si a nu permite imixtiunea activitatii politice in activitatea sindicala .

In cazul in care abuzurile semnalate nu vor inceta, si nu se va intra in normalitate, CNS Cartel ALFA –Dambovita va organiza actiuni publice de protest .

 

 

 

 

Presedinte CNS Cartel ALFA –Dambovita

 

 

Nicolae Dragodanescu

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial