26 aprilie 2024
Sărbători cu bucurii! E vremea colindelor!

Sărbători cu bucurii! E vremea colindelor!

coli-arh Înaltpreasfințitul Părinte NIFON, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, a primit, la Reședința eparhială, colinda mai multor grupuri de tineri din eparhie, reprezentând: Colegiul Național „I.L. Caragiale” din Moreni, Corul „Anastasis” de la Parohia Eroilor din Târgoviște, Grupul vocal-instrumental „Victor Udrea” din Fieni, precum și Grupul Asociației Culturale „Lupii Albi” din Târgoviște, alături de tenorul Vlad Miriță.
   În cuvântul de binecuvântare adresat celor prezenți, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța păstrării datinilor din străbuni prin interpretarea colindelor noastre creștine tradiționale, colindătorii fiind apostoli și misionari ai vremurilor noastre, care actualizează contemporanilor noștri evenimentul Nașterii Domnului Iisus Hristos.
La finalul evenimentului, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit a mulțumit colindătorilor și celor care îi îndrumă la școală, pe calea credinței, oferindu-le tuturor daruri.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 

 coli-cjdCu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, marți, 20 decembrie 2016, în baza parteneriatului încheiat între Parohia „Sf. Nicolae‟- Boteni şi Şcoala Gimnazialã dr. „Mioara Mincu‟- Conțești, la sediul Consiliului Judetean Dambovita, a avut loc mini-concertul de colinde al elevilor de la Scoala Contesti, pregătiți și însotiti de Domnul Prof. Mirică Adrian, de Pr. Prodan Virgil (Parohia Conteștii de Jos) și de Pr. Niculaescu Andrei (Parohia Boteni). Copiii au vestit Nașterea Domnului prin frumoase colinde, după care au primit daruri de la gazdele instituției.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

copii-bisÎn apropierea sărbătorii Nașterii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, luni, 20 decembrie și marți, 21 decembrie 2016, au avut loc, în Arhiepiscopia Târgoviștei, următoarele acțiuni educaționale și social-filantropice, în valoare de peste 10.000 lei:

În cadrul Parteneriatului dintre Biserică și Școală, la biserica Sf. Împărați Constantin și Elena din Parohia Sălcuța, au colindat elevi de la Scoala generală Pictor Nicolae Grigorescu din Titu și copii de la Grădinița cu program normal din Sălcuța.

Centrului Floarea Speranței din Pucioasa, Arhiepiscopia Târgoviștei i-a oferit 55 lenjerii și 8 pungi detergent, Centrului de Asistență Medico –Socială din Răcari i-au fost oferite 120 lenjerii si 16 saci cu detergent, iar Centrului rezidențial de persoane vârstnice din Mereni din com. Conțești, 60 lenjerii si 8 pungi detergent. Cu aceasta ocazie, în cadrul Parteneriatului dintre Biserică și Școală, elevi ai Școlii gimnaziale Conțești au susținut un concert de colinde, sub coordonarea doamnei Prof. Alina Radu și a domnului Prof. de Religie Adrian Mirică.

Aceste acțiuni social-filantropice și educaționale se constituie în semne ale iubirii față de aproapele și în modele demne de urmat în comunitatea noastră locală, în această perioadă specială a anului.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

copii-sarmaniCu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, marți, 20 decembrie și miercuri, 21 decembrie 2016, în Parohia Gura Vulcănii, Protoieria Pucioasa, au fost oferite haine și alimente la trei familii aflate în dificultate, de către Pr. Ionel Topor, împreună cu tineri din Comitetul parohial, urmare unei colecte efectuată în parohie. De asemenea, în baza Parteneriatului dintre Biserică și Școală, după finalizarea orei de religie, la școala din localitate, cu sprijinul doamnei Ilie Magdalena, profesor de religie, preotul mai sus menționat, alături de câțiva elevi, a oferit unui elev daruri constând în articole de îmbrăcăminte.
În baza aceluiași parteneriat, în cadrul Școlii Gimnaziale “Constantin Secăreanu” din Runcu, la inițiativa doamnei învățătoare Alina Simionescu și a preotului profesorului Ciprian Popescu, cu sprijinul doamnei director Mănoiu Gabriela, elevii clasei a IV-a au dezvoltat un miniproiect social-filantropic, intitulat “Un dar mic, o bucurie mare”. Acesta a presupus vizitarea unor familii nevoiașe, ale unor copii cu situație financiară precară și bătrâni imobilizați la pat, cărora elevii le-au cântat colinde și le-au oferit daruri ce au constat, după caz, în alimente, dulciuri și jucării.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial