29 martie 2024
Au fost tipărite  calendarele bisericești pe anul 2022

Au fost tipărite calendarele bisericești pe anul 2022

AU APĂRUT CALENDARELE BISERICEȘTI PE ANUL 2022 TIPĂRITE DE ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

Au fost tipărite și se găsesc la pangarele bisericilor și mânăstirilor din Eparhia noastră, dar și la cele două magazine bisericești din Târgoviște  (de pe Calea Domnească nr. 261, în cadrul Centrului Social Creştin, şi la cel din Bd. Independenţei bl.O3, Sc. A, parter), calendarele bisericești pe anul 2022, tipărite de Arhiepiscopia Târgoviștei, în variantele: de perete, foaie și agendă.

Ele au fost realizate sub îndrumarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon și constituie un mijloc liturgic absolut necesar pentru misiunea pastorală a Bisericii noastre.

Prin achiziţionarea calendarelor, ca de altfel şi a lumânãrilor,  este sprijinită activitatea complexă a Bisericii noastre, de aceea, recomandăm credincioșilor noștri sã le cumpere doar de la bisericile parohiale, mânăstirile şi magazinele noastre bisericeşti, pentru a evita achiziționarea din surse îndoielnice din punct de vedere al corectitudinii datelor calendaristice. 

Mai ales că, în această perioadă, existã spre vânzare, calendare pe anul 2022, altele decât cele tipãrite de cãtre Biserica Ortodoxã Română, care conţin foarte multe erori, ori sunt chiar falsuri, adicã calendare din anii trecuţi, care au numai anul modificat, și care induc în eroare cumpărătorii de bună credință, încălcând legea nr. 103/1992, cu toate modificãrile ulterioare, care prevede, la art. 2, cã obiectele de colportaj, calendarele și lumânările pot fi comercializate în mod exclusiv numai de către cultele religioase. De aceea, oricine altcineva (persoanã fizicã sau juridicã), ce desfãşoarã astfel de activitãţi, ca cele menţionate mai sus, se situeazã în afara cadrului legal.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial