29 martie 2024

S-a votat proiectul mall-ului de la Târgoviște! Investiția se va ridica la 35 de milioane de euro!

malltgv„Am votat proiectul mall-ului pentru că ne-a fost pus la dispoziţie de către preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, domnul Alexandru Oprea, un plan, zic eu, destul de detaliat privind intenţiile firmei care doreşte să construiască un mall în zona terenului de la fosta Unitate Militară de la Gară, ni s-a răspuns la şedinţa de Comisie care este suprafaţa construită, 4 hectare, care este suma pe care investitorul doreşte să o aloce pentru această investiţie, 35 de milioane de euro…

Nu am crezut şi nu credem în afirmaţiile făcute de preşedintele Consiliului Judeţean că acolo se vor realiza o mie de locuri de muncă, dar am ţinut cont de faptul că nu or fi o mie, dar patru sute de locuri de muncă la o asemenea suprafaţă construită este foarte posibil să se întâmple. Apoi ni s-a povestit despre două contracte importante deja semnate de către compania care doreşte să realizeze acest mall cu doi jucători foarte importanţi de pe piaţa din România.

Orice mall care se construieşte, în momentul în care te apuci de el, ai în spate nişte contracte cu jucători importanţi, nu faci investiţia şi după aceea cauţi să închiriezi spaţiile… Sunt deja companii importante care şi-au manifestat interesul de a veni în spaţiul acestui mall. Şi lucrul cel mai important care a fost îndeplinit la solicitarea grupului PNL de la Consiliul Judeţean, nu se va acorda drept de execuţie pentru cel care va face investiţia aici, superficie cu drept de execuţie, în sensul în care această investiţie nu va putea fi pusă gaj pentru un credit bancar de către compania constructoare.

Sunt elemente pe care le-am discutat aşa cum am cerut noi la şedinţa de Comisie, răspunsurile pe care le-am primit ne-au mulţumit, drept urmare am considerat că este normal să votăm şi să aprobăm acest proiect. În subsidiar vreau să trag un semnal de alarmă… La ultima şedinţă de Consiliu Judeţean a fost un punct care face trimitere concesionarea celor două tabere, Vânătoru şi Cerbu.

O să ajungem probabil în situaţia în care vom fi nemulţumiţi pe marginea materialelor care ne vor fi puse la dispoziţie să votăm din nou împotrivă şi când spun asta mă gândesc la următoarele aspecte: dorim să ştim cu precizie cine este investitorul de la cele două tabere, dorim să ştim dacă are un plan de afaceri făcut pentru cele două tabere, câte locuri de muncă, care va fi nivelul investiţiilor….

Deci avertizez încă de acum, dacă aceste elemente nu vor fi prinse în materialul de la comisii şi de la plen, grupul de consilieri ai PNL va vota şi împotriva acestei concesiuni. Adică dorim să fim cât mai bine informaţi pe marginea a tot ceea ce se face în judeţ”, a declarat secretarul general al PNL Dâmboviţa, consilierul judeţean Gabriel Plăiaşu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial