27 aprilie 2024

S-a mâncat şi s-a băut… pe rupte! Peste 700 de dâmboviţeni au cerut ajutorul medicilor

acct2Între 24 – 27 decembrie, Camera de Gardă a Spitalului Judeţean de Urgenţă a fost luată cu asalt de 761 de oameni cu diverse afecţiuni!

Oficialii spitalului judeţean spun că, pe parcursul a 55 de ore, s-au prezentat aproximativ 14 pacienţi/oră, respectiv 350-360 de pacienţi/24 h.

„Se pare că au fost mai multe prezentări, pe 24 ore, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Structura patologiei a fost diversă, dar au predominat, ca de obicei, acutizările bolilor cronice, infecţiile acute de sezon îndeosebi cele respiratorii, dar şi de altă natură, afecţiunile digestive cauzate de excesele alimentare sau de dispepsiile datorate de excesele alimentare sau din cauza alimentelor indigeste care au fost consumate de cei care nu aveau indicaţii să mănânce atât de mult, suferinţele cronice – digestive, de colecist, dischinezii biliare, gastrite, colite.

Au fost şi o serie de intoxicaţii acute etanolice (stări de ebrietate acute). De asemenea, au mai fost şi o serie de traumatisme cauzate de diferite lovituri, căderi.

Au fost şi agresiuni, pe fondul consumului de alcool, dar şi accidente rutiere, accidente casnice. Au fost şi diferite tipuri de alergii, deci o patologie foarte vastă.

Fiind un spital mare, cu profil de urgenţă, toată lumea vine la noi atunci când are o problemă medicală”, a semnalat dr. Elena Firoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial