2 mai 2024

S-a furat o maşină din Vulcana Pandele! Poliţiştii au rămas uimiţi când au văzut cine erau hoţii!

acc-brat1Fiți prudenți! Nu lăsați bunuri de valoare sau bani în autoturism! La coborârea din autovehicul, scoateţi cheia din contact şi asiguraţi-l!

La data de 08 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Vulcana Pandele au identificat principalii bănuiți de sustragerea unui autovehicul, respectiv doi tineri de 14 ani, ambii din localitate.

În sarcina acestora s-a reținut că, în noaptea de 07 spre 08 ianuarie a.c., ar fi sustras un autoturism de pe raza localității Toculești, profitând de faptul că acesta era neasigurat și cu cheile în contact.

Vehiculul a fost găsit abandonat pe un câmp, fiind restituit părții vătămate.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că în perioada 05 – 08 ianuarie a.c., cei doi ar mai fi comis alte două furturi din autoturisme.

Pe numele lor au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, furt în scop de folosință și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Totodată, polițiștii din Târgoviște efectuează cercetări față de un tânăr de 29 de ani, din localitate, bănuit că în noaptea de 04/05 ianuarie a.c. ar fi sustras 660 de lei dintr-un autoturism și ar fi provocat distrugeri la un alt autovehicul, cu scopul de a sustrage bunuri in interior.

Pentru a preveni furturile de şi din auto, poliţiştii le recomandă cetăţenilor:

La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact şi asiguraţi-l, chiar dacă veţi lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autotursim cu cheile în contact durează câteva secunde.

Închideţi complet toate geamurile! Un singur geam lăsat întredeschis poate să anuleze toate măsurile de precauţie luate!

Montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi la părăsirea autoturismului!

Se recomandă ca autovehiculele să fie parcate în locuri bine iluminate, în zone unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari, nu în locuri dosnice sau izolate din punct de vedere al traficului.

Schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile.

Dacă aparatura electronică cu care este dotat autoturismul dumneavoastră este prevăzută cu faţă detaşabilă, este indicat ca aceasta să fie luată pe timpul nopţii.

Nu vă lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii diferite bunuri de valoare ( dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, laptop-uri).

În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de blocare al uşilor.

Este recomandat ca pe roţile autovehiculului să fie fixate dispozitive antifurt.

Asiguraţi-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiţi maşina, chiar dacă aveţi impresia că telecomanda a activat închiderea.

Pentru eventuale reparaţii, nu vă adresaţi atelierelor neautorizate sau mecanicilor ocazionali. Riscaţi să rămâneţi fără componente care funcţionau sau să vi se facă copii de pe chei.

În cazul în care sunteţi victime sau martorii unr astfel de infracţiuni, sesizaţi poliția prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

scuteraPoliţia rutieră reaminteşte cetăţenilor faptul că pentru a conduce pe drumurile publice un moped este necesar ca acesta să fie înregistrat în circulaţie, să se deţină permis de conducere categoria AM, iar vârsta minimă să fie de 16 ani împliniţi

La data de 08 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște au depistat bărbat de 47 de ani în timp ce conducea pe raza localității Răzvad un moped neînregistrat.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele lui, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier.

Poliţiştii recomandă conducătorilor de mopede să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi să poarte întotdeauna casca de protecţie.

De asemenea, este recomandat ca pe durata deplasărilor să se concentreze în permanenţă asupra traficului şi să nu conducă sub influenţa alcoolului.

Este indicat să adapteze în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, să semnalizeze orice schimbare a direcţiei de mers şi să se asigure temeinic înainte de a începe manevra în sine.

Totodată, se recomandă să fie previzibili şi să nu facă slalom printre autovehicule, schimbând frecvent banda de circulaţie şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculele care circulă în faţa lor.

www.mariusbuga.ro_images_politia1Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea accidentelor de circulație

La data de 08 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi cei de la Poliția Orașului Găeşti au desfășurat o acțiune pentru identificarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

Astfel, au fost controlate 165 de autovehicule și au fost verificate 179 de persoane.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 166 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 20.000 de lei, au reținut un permis de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Din totalul amenzilor, 29 au fost pentru neportul centurii de siguranță, 3 pentru lipsa inspecției tehnice periodice și două pentru utilizarea neregulamentară a telefonului mobil în timpul deplasării, restul fiind pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, poliţiştii au sancționat 28 de pietoni, bicicliști și căruțași.

Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

La data de 8 ianuarie a.c., polițiștii din Dâmbovița au continuat acțiunile pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la 37 de evenimente, dintre care 30 au fost sesizări prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 25 de infracțiuni.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 381 de sancțiuni contravenționale, dintre care 38 au fost pentru încălcarea ordinii și liniștii publice conform Legii 61/1991.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale se ridică la 98.170 de lei.

Cele mai multe amenzi, 326, au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație, din care 124 pentru exces de viteză.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 13 permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare.

Din totalul permiselor reținute, 7 au fost pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial