lun. dec. 23rd, 2024

sock.ro_images_furt_calculatoarePrincipalii bănuiți de furtul unor componente de calculator, identificaţi de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești au fost sesizaţi că din incinta unei unităţi de învăţământ din localitate au fost sustrase mai multe bunuri.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat principlii bănuiți, respectiv doi tineri de 16 ani, ambii din comuna Șelaru.

În sarcina acestora s-a reţinut că în noaptea de 29/30 aprilie a.c., prin escaladarea unei ferestre, ar fi pătruns în incinta unității de învățământ și ar fi sustras trei unități de calculator.

Bunurile sustrase au fost recuperate și restituite părții vătămate.

Pe numele celor doi a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Elevii reîncep cursurile. Școlile, reincluse în itinerariile de patrulare ale poliţiei dâmbovițene

Elevii și preșcolarii se întorc la cursuri, după două săptămâni de vacanță.

Polițiștii sunt din nou în teren, în zona intrărilor în şcoli, grădiniţe şi licee, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier.

Fiecare unitate de învăţământ este reinclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

În primul semestrul, poliţiştii au inclus, în itinerariile lor, cele 553 de unități de învățământ preuniversitar din județ și au desfășurat 1714 activităţi cu elevii, cadrele didactice, părinţii și cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții pe linia educației și siguranței copiilor.

La nivel județean, funcționează 553 de unități de învățământ preuniversitar, din care 105 în mediul urban și 448 în rural.

Pe parcursul primului semestru, au fost desfășurate 346 de acțiuni pe linia prevenirii absenteismului școlar și a respectării regulilor de circulație rutieră.

În perioada de referință au fost înregistrate 41 de infracțiuni (peste 95% dintre acestea au fost săvârșite în incinta unităților de învățământ).

Cele mai multe infracțiuni sesizate au fost cele de loviri sau alte violențe (63%) și de furt (aproximativ 22%), acestea fiind comise, în mare parte, în incinta şcolilor.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au identificat elevii care absentau în mod nejustificat de la cursuri și au aplicat 540 de sancțiuni contravenționale, dintre care 306 la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 132 pentru încălcarea normelor rutiere.

Dragi copii:

Pe drum, respectaţi regulile de circulaţie şi nu alergaţi pe trecerile de pietoni!

Nu acceptaţi compania unor persoane necunoscute şi nu primiţi nimic de la acestea, indiferent ce vă spun!

Evitaţi să aveţi asupra voastră sume mari de bani sau bijuterii deosebite, pentru a nu atrage atenţia infractorilor!

La şcoală, păstraţi-vă calmul când discutaţi în contradictoriu şi nu recurgeţi niciodată la violenţă pentru a vă impune părerile!

Aveţi grijă de lucrurile personale şi de bunurile şcolii! Nu umblaţi cu lucrurilor colegilor fără acordul lor şi nu le ascundeţi, nici măcar în joacă!

Păstraţi liniştea şi curăţenia în şcoală, nu alergaţi pe scări şi nu vă împingeţi colegii în pauze! Protejaţi elevii mai mici şi ajutaţi-i să se simtă în siguranţă!

În timpul pauzelor, nu părăsiţi incinta şcolii sau curtea unităţii de învăţământ!

Semnalaţi profesorilor prezenţa unor străini în şcoală sau în curte, mai ales dacă aceştia încearcă să atragă elevii în discuţii sau să le ofere vreun bun!

Nimeni nu are dreptul să vă ameninţe sau să vă vorbească urât. Spuneţi-le imediat profesorilor sau părinţilor dacă vă simţiţi agresaţi în vreun fel!

Stimaţi părinţi:

Încurajaţi-vă copilul să vă povestească ce prieteni are, cu ce probleme se confruntă şi cum îşi petrece timpul liber!

Nu îl lăsaţi să petreacă prea multe ore în faţa calculatorului şi nu-i permiteţi să stea seara, afară, până la ore târzii!

Ascultați-i părerile și acordați-i atenția cuvenită!