4 mai 2024

Poliţiştii dâmboviţeni au tras linie după minivacanţa de 1 Mai! Ce belele au fost

accgr4LA DATORIE, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ

Polițiștii dâmbovițeni au continuat acțiunile pentru liniștea și siguranța comunității

Polițiștii au intervenit la 50 de solicitări venite din partea cetățenilor, dintre care 17 sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au depistat în flagrant delict 6 persoane.

De asemenea, polițiștii au constatat 26 de infracțiuni, dintre care 20 judiciare și 6 la regimul rutier și au aplicat 475 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 88.590 de lei.

Din totalul acestora, 43 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 3 la alte acte normative și 429 au vizat încălcări ale O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 3 pentru consum de alcool la volan, 164 pentru conducere cu viteză excesivă și 262 pentru alte abateri de la normele rutiere.

Totodată, au fost reținute 18 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Suntem în continuare la datorie! Dacă aveți nevoie de ajutor sau sunteți martorii unei fapte antisociale, anunțați cel mai apropiat polițist sau sunați la numărul 112!

poliRazie a polițiștilor

Polițiștii de la rutieră, sprijiniți de efective de la ordine publică, au acționat pentru reducerea riscului rutier.

În cadrul activităților derulate, polițiștii au controlat 647 de autovehicule, au legitimat 736 de persoane și au constatat 7 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 562 de sancțiuni contravenționale, din care 195 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 117 pentru neportul centurii de siguranță și 32 pentru indisciplina pietonilor, bicicliștilor și căruțașilor.

 Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 20 de permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe de înmatriculare.

De asemenea, au dispus suspendarea dreptului de utilizare a unui vehicul.

Cercetați pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Polițiștii dâmbovițeni au depistat doi bărbați în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului, deși se aflau sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, unul dintre ei a prezentat o alcoolemie de 0.74 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar celălalt a refuzat atât testarea cât și prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

De asemenea, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe DN 72A, în Voinești, un cvadriciclu condus de un bărbat de 53 de ani, din localitate.

Din cercetări a reieșit că cel în cauză nu poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus și avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Un alt bărbat de 43 de ani, din Vișinești, este cercetat de polițiști după ce a fost depistat conducând pe raza localității Tătărani un moped neînregistrat în circulație, potrivit legii.

Totodată s-a stabilit că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.

Acțiuni pe linie de silvicultură

În perioada 24 aprilie-01 mai a.c., polițiștii de la ordine publică au efectuat 62 de controale pentru depistarea și sancționarea ilegalităților din domeniul silviculturii, dintre care 30 pe drumurile publice și 4 în locurile de depozitare a materialului lemnos.

De asemenea, au fost controlate 150 de mijloace de transport, dintre care 25 au fost atelaje hipo și a fost constatată o infracțiune la Codul Silvic.

Polițiștii au aplicat 116 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 60.125 de lei și au confiscat și indisponibilizat aproape 20 mᶟ material lemnos.

În activități au fost angrenați și reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții pe linie de silvicultură.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial