23 aprilie 2024
S-a aflat cauza care a dus la dezastrul de la Mănăstirea Nucet! Ce se întâmplase înainte de dezlănțuirea incendiului devastator

S-a aflat cauza care a dus la dezastrul de la Mănăstirea Nucet! Ce se întâmplase înainte de dezlănțuirea incendiului devastator

COMUNICAT DE PRESĂ

Incendiu la Mănăstirea Nucet

În data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 21:12 pompierii dâmbovițeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul chiliilor din cadrul Mănăstirii Nucet.

În momentul sosirii primelor echipaje la locul incendiului, acestea au constatat că focul se manifesta pe o suprafață de cca. 500 mp.

Din fericire nu au fost înregistrate victime că urmare a incendiului.

În mănăstire se aflau 5 maicute care s-au autoevacuat, iar în spațiile destinate pentru cazare nu erau persoane. Intervenția rapidă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor paraclisul mănăstirii construit din lemn. Acesta se afla lipit de chiliile mănăstirii.

Au fost mobilizate forțe de la mai multe subunități cu 7 autospeciale de stingere cu apă și spumă, iar pentru asigurarea operațiunilor de intervenție au actionat și 3 ambulanțe, una SMURD și două de la SAJ Dâmbovița.

Alimentarea cautospecialelor de stingere cu apă s-a făcut de la un hidrant din zonă și din fântâna aflată în curtea mănăstirii. Concomitent cu operațiunile de stingere a fost asigurată și evacuarea bunurilor din interiorul chiliilor.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ 3 ore, pompierii continuând operațiunile de înlăturare a efectelor negative pentru înca o perioadă de timp.

Din cercetările efectuate se pare că incendiul s-a produs din cauza efectului termic în urma unor operațiuni de sudură efectuate în cursul zilei în zona destinată anexelor aflate în spatele chiliilor.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial