24 februarie 2024
S-a activat Planul Roşu de Intervenţie, la Constanţa. 250 de oameni au fost evacuaţi după ce peste 20 de maşini au ars în parcarea din subsolul blocului

S-a activat Planul Roşu de Intervenţie, la Constanţa. 250 de oameni au fost evacuaţi după ce peste 20 de maşini au ars în parcarea din subsolul blocului

Un incendiu grav a izbucnit în această noapte într-un bloc din Constanța. 250 de persoane printre care peste 70 de copii, au fost evacuate de pompieri. Opt dintre ele adulţi şi minori, au ajuns la spital.

Mulți locatari au fost evacuați cu cu autoscările de pe acoperiș, şi a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

Alarma a fost dată imediat după miezul nopții. Locatarii au sunat la 112 după ce au auzit o bubuitură puternică. Imediat blocul a fost inundat de fum. Unele persoane au reușit să iasă la timp, dar aproximativ 100 de oameni au fost coborâţi cu autoscările de pe acoperiș şi etajele superioare.

Femeie: „Toate apartamente au fost inundate de fum. Au ars multe maşini, în jur de 20-30 de maşini. Soțul m-a trezit din somn erau bubuituri puternice la maşini. O parte au reuşit să iasă prin bloc normal, pe alţii i-au scos pompierii.”

Incendiul ar fi izbucnit de la o mașină aflată în parcarea din subsolul blocului. În total 37 de mașini au fost avariate.

Bărbat: „Am deschis uşa imediat şi dintr-o dată am văzut fum pe hol, am văzut o femeie am împins-o în partea cealaltă şi am deschis geamurile la toată lumea de la parter. Mi se pare că de la o maşină, de la un scurt circuit”.

Viceprimarul oraşului Constanța promite oamenilor care au rămas fără case în prag de sărbători că le vor asigura un loc unde să stea în perioada următoare.

Ionuţ Rusu viceprimar: „Am pregătit 50 de paturi livere la spitalul modular, avem 50 de paturi de campanie, autobuz pregătit, bineînţeles pături ceaiuri”.

La faţa locului au fost mobilizate 11 echipaje SMURD, 2 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, 9 echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanță.

sursa – Ştirile ProTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial