20 aprilie 2024

Runcu – O pensionară a fost accidentată de o căruţă!

www.mariusbuga.ro_images_carutaPoliţia rutieră vă informează:

Nu lăsaţi nesupravegheate vehiculele cu tracţiune animală!

O femeie de 74 de ani, din Runcu, a fost acroşată şi accidentată de un atelaj hipo, lăsat nesupravegheat şi neasigurat de către proprietar.

Victima a fost transportată la spital pentru investigaţii medicale.

Conducătorul vehiculului cu tracţiune animală, un bărbat de 39 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Pentru prevenirea implicării atelajelor hipo în accidente rutiere, poliţia aduce în atenţia conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală o serie de reguli:

Pe timpul opririi sau staţionării pe acostament ori în afara părţii carosabile, animalele trebuie să fie legate astfel încât acestea să nu constituie un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic.

Nu lăsaţi nesupravegheate vehiculul sau animalele şi nu le abandonaţi pe drumurile publice.

Nu conduceţi vehiculul dacă vă aflaţi sub influenţa alcoolului.

Nu opriţi şi nu staţionaţi pe partea carosabilă a drumului public.

Semnalizaţi schimbarea direcţiei de mers cu braţul si asiguraţi-vă că din faţă sau din spate nu circulă vehicule cărora le puteţi pune în pericol siguranţa deplasării.

De la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă, nu circulaţi pe drumurile publice fără să purtaţi îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante şi fără ca vehiculul să aibă în partea din faţă un dispozitiv cu lumină albă sau galbenă, iar în partea din spate un dispozitiv cu lumină roşie, amplasate pe partea laterală stânga.

Nu transportaţi obiecte care depăşesc în lungime sau în lăţime vehiculul, dacă încărcătura nu este semnalizată ziua cu un steguleţ de culoare roşie, iar noaptea sau în condiţii de vizibilitate redusă cu un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, montat în partea din spate a încărcăturii.

Nu pătrundeţi pe drumurile modernizate sau pietruite cu roţile vehiculului murdare de noroi.

Nu transportaţi în vehicule persoane care stau în picioare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial