18 aprilie 2024
REVOLTĂTOR! Ura şi interesele politice primează în faţa nevoilor cetăţeanului!

REVOLTĂTOR! Ura şi interesele politice primează în faţa nevoilor cetăţeanului!

Bombă în Consiliul Local Găeşti! Consilierii USL au votat împotriva rectificării bugetului, pentru modernizarea Spitalului Găeşti. Adică, împotriva banilor veniţi de la Ministerul Sănătăţii, pentru ca unitatea sanitară să îndeplinească punctajul anul viitor, când va fi evaluată şi când se va stabili din nou soarta ei. Această rectificare nu este decât o procedură legală, care trebuia făcută pentru încadrarea sumei în buget. La pachet cu spitalul, se afla şi rectificarea pentru salariile persoanelor cu handicap, care nu-şi mai primiseră banii de luni de zile. Dacă domnii consilieri nu ştiu, pentru că au probleme mult mai importante decât adevăratele nevoi ale cetăţenilor, salariile însoţitorilor persoanelor cu handicap reprezentau o dramă naţională. De menţionat că prefectul Iancu Caracota, în urma întâlnirilor pe care le-a avut în mai mult de jumătate din localităţile judeţului, a făcut personal nenumărate demersuri la Guvern pentru a obţine aceste fonduri, aprobate până la urmă cu destul de mari eforturi. Încă de la începutul şedinţei, primarul Alexandru Toader a detaliat defalcarea sumelor, pe capitole. Ciudat este faptul că aleşii PSD şi PNL nu s-au informat, conform atribuţiilor pe care le au şi pentru care sunt plătiţi din bani publici, nici nu au oprit şedinţa pentru 30 de minute – o oră ca să studieze ce se întâmplă cu banii (pentru că legea le dădea acest drept), nu au cerut nici contabilei şefe detalii, deşi se aşezase şi ea la masa dezbaterilor. Pur şi simplu, le-a fost mai uşor să fie Gică – contra, pe banii noştri, ai tuturor. Dacă ar fi fost majoritari, ar fi periclitat soarta spitalului sau i-ar fi lăsat pe amărâţii care îngrijesc persoane cu handicap să moară de foame? La şedinţă a luat parte şi deputatul Iulian Vladu, care nu a fost nici prezentat şi nici lăsat să vorbească la punctul Diverse de către preşedintele de şedinţă, pesedistul Ion Tomescu.

„DOMNULE VLADU, VĂ CREDEŢI ÎN PARLAMENT ? NE TRAGEŢI DE URECHI, NE SPUNEŢI CUM SĂ VOTĂM?”

Redăm dialogul spumos din plenul Consiliului Local Găeşti: „Iulian Vladu: Vreau să vă mulţumesc că aţi ţinut cont de toate protocoalele şi m-aţi prezentat la începutul şedinţei, că doar vă obliga protocolul, dar trec peste asta. Vreau să vă mulţumesc pentru cum aţi votat pentru banii pe care i-am adus la spital. Văd că dvs., opoziţia, nu aţi fost de acord. Eu mă zbat să vă aduc bani şi dvs. nu aţi fost de acord cu această rectificare. Ion Tomescu: Dar nu vă permit să vorbiţi prostii, domnule…Am dat votul contra şi am explicat de ce. Veniţi să ne trageţi pe noi de urechi aici, că de ce nu am votat? Iulian Vladu: În loc să-mi mulţumiţi, că aduc bani pentru spital, pentru că spitalul este al administraţiei locale, mă zbat sa aduc bani pentru aparatură, aveţi deja în cont până în februarie încă 4 miliarde să începem sa modernizam Spitalul Găeşti… În 2013 este în evaluare, l-am salvat ca spital şi mă zbat în continuare să îl salvez, cu toate ca văd că vă opuneţi. Văd că nu doriţi, că nu vă interesează sănătatea cetăţenilor. Este punctul meu de vedere, pentru că am observat cum aţi votat acest proiect: aţi fost împotrivă! Ion Tomescu: Şi ştiţi de ce am votat împotrivă, domnule Vladu ? Iulian Vladu: Nu mă interesează, aţi votat împotrivă! Ion Tomescu : În raportul compartimentului de specialitate nu este dat detaliat şi nu se spune de unde vin banii ăia, pentru că se iau nişte bani din nişte capitole şi se duc în altele. Alexandru Toader :Aoleo?! Nu nu nu nu nu nu! Până aici! Scrie 10 mii Casa de Cultură, 30 mii de dincolo. Raportul îl face contabilul şef către secretară, iar secretara face proiectul de hotărâre. Iulian Vladu: Am venit să vă anunţ şi am o rugăminte la dvs.… Vad că mă întrerupeţi… Dvs., când aţi vorbit, eu am tăcut. Ion Tomescu: Domnule Vladu, vă credeţi în Parlament ? Ne trageţi de urechi, ne spuneţi cum să votăm? Iulian Vladu: Mulţumesc, dacă nu mă lăsaţi să vorbesc, plec”.

CE INTERESE ÎNCURCĂ MODERNIZAREA SPITALULUI GĂEŞTI?

Imediat după şedinţă, l-am întrebat pe avocatul Ion Tomescu (în calitate de lider de opinie al opoziţiei) de ce nu au votat, totuşi, rectificarea de buget. A repetat că nu au fost detaliate capitolele, că explicaţia Primăriei Găeşti nu a fost pe înţelesul domniilor lor şi că nu este pentru prima dată când sunt aburiţi cu cifrăraia capitolelor de către contabila şefă şi că nu este explicat clar drumul banilor. L-am întrebat şi pe Iulian Vladu de ce a venit la şedinţa Consiliului Local: „Încă din urmă cu două săptămâni, aveam semnale că se va încerca o blocare a finanţării Spitalului Găeşti pentru modernizare şi dotare cu aparatură ultraperformantă. Am dorit să particip la şedinţa CL, să anunţ consilierii locali că voi continua să aduc fonduri pentru spital, întrucât în 2013 acesta va fi evaluat şi trebuie să îndeplinească toate condiţiile pentru a obţine punctajul impus de Ministerul Sănătăţii. Doream să-i rog pe aleşii locali ca în bugetul de anul viitor să prevadă o sumă importantă pentru cofinanţarea proiectelor ce vor urma la unitatea sanitară. Am fost stupefiat că atât consilierii PSD, cât şi cei ai PNL nu au votat rectificarea cu banii pe care i-am adus luna trecută pentru dotarea laboratorului şi a secţiei de terapie intensivă. Atunci, am realizat că distinşii consilieri locali găeşteni ai USL se pliază pe decizia politică a conducerii de la judeţ, de a nu moderniza şi dota nici un spital din Dâmboviţa, pentru că nu-i interesează sănătatea oamenilor şi nu doresc ca cetăţenii să poată fi trataţi în condiţii normale, la ei acasă. Îmi pun întrebarea: nu cumva modernizarea laboratorului Spitalului Găeşti încurcă activitatea altor laboratoare private? Vreau să-i anunţ pe toţi cetăţenii oraşului, dar şi pe cei din zonele limitrofe că, indiferent câte piedici ar pune onorata opoziţie, anul viitor voi moderniza în totalitate acest spital. Noroc că în 2008 cetăţenii Găeştiului au ştiut să aleagă şi numărul consilierilor PSD şi PNL nu a întrunit majoritatea simplă, să poată să blocheze rectificarea de buget. Cred că cetăţenii au înţeles că a trecut vremea populismelor şi că este vremea faptelor şi-i vor aprecia pe cei care fac cu adevărat ceva pentru ei.”, scrie Cronica Gaestiului. Mariana IONESCU

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial