24 aprilie 2024
Recompensă de o mie de lei pentru orice informaţie care duce la prinderea celor care au vandalizat un parc din Răcari

Recompensă de o mie de lei pentru orice informaţie care duce la prinderea celor care au vandalizat un parc din Răcari

Locuitorii din Colacu, Răcari, sunt revoltați după ce indivizi, încă necunoscuți, au vandalizat parcul nou-înființat în localitatea lor.

Unii dintre arbuști au fost taiați cu totul, altora le-au fost rupte crengile, în timp ce alți copaci, abia plantați, au fost smulși din rădăcini cu totul și furați.

Furios, primarul este dispus să ofere chiar și o recompensă oricui îi va identifica pe cei care au produs stricăciunile.

Marius Caraveteanu, primarul orasului Răcari, arată un arbust tăiat: „Cred că are trei ani, dacă nu mai bine şi într-o secundă el a dispărut.”

Primăria din Răcari a început construcţia noului parc, din cartierul Colacu, în urmă cu un an. Proiectul trebuie să fie gata la 1 iunie, anul acesta. Când locul prinsese deja viaţă, iar copacii proaspăt plantaţi şi arbuştii ornamentali înfrumuseţaseră deja zona, s-a produs atacul.

Localnică: „Am văzut pomii căzuţi jos şi am strigat la vecini, veniţi să vedeţi cum au tăiat pomii, aici, în parc. I-am luat la întrebări pe copii, mă, care aţi făcut?”

Localnic: „Nişte criminali, oameni fără suflet. Mi-a părut rău, să plantezi un pomişor e foarte greu”.

Localnic: „Este un gest nesăbuit al unor tineri. Domnul primar încearcă să aducă localitatea la un nivel mai mare, să avem verdeaţă, nu este normal ce au făcut”.

Localnic: „Faptul că s-a făcut un parc este un lucru bun. Cine a tăiat arborii… Este un lucru foarte urât”.

Vandalismul din parcul nou inființat localitate i-a şocat şi pe cei de la primărie.

Marius Caraveteanu, primarul oraşului Răcari: „Mi-e greu să înţeleg, să judec ce poate fi în mintea unui om care apelează la un astfel de gest”.

Marius Buga, Pro TV: „Decis să afle cine a făcut stricăciunile, primarul din Răcari pune la bătaie o recompensă în valoare de o mie de lei pentru orice informatie care poate duce la identificarea raufăcătorului”.

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor. Aceştia au deschis un dosar penal pentru distrugere, iar dacă vor fi identificaţi, cei responsabili de vandalism risca o pedeapsă severă.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial