30 iulie 2021
Reabilitarea, modernizarea şi extinderea la patru benzi a DN 71, investiţie vitală pentru judeţul Dâmboviţa!

Reabilitarea, modernizarea şi extinderea la patru benzi a DN 71, investiţie vitală pentru judeţul Dâmboviţa!

interpelare-stefanPARLAMENTUL ROMÂNIEI

CAMERA DEPUTAŢILOR

 

Deputat Corneliu Ştefan

Circumscripţia electorală nr. 16 Dâmboviţa

Grupul Parlamentar PSD

Şedinţa Camerei Deputaţilor din data de 19.11.2018

 

 

INTERPELARE

Adresată domnului Lucian Şova,

MINISTRUL TRANSPORTURILOR

Obiectul interpelării: Reabilitarea, modernizarea şi extinderea la patru benzi a DN 71, investiţie vitală pentru judeţul Dâmboviţa!

 

Domnule ministru,

Supun atenţiei dumneavostră o problemă care trenează, de ani şi ani, o problemă care, prin nerezolvare, aduce serioase prejudicii sociale şi economice judeţului Dâmboviţa.

În nenumărate rânduri, am făcut apel la conducerea Ministerului Transporturilor, pentru a se implica şi a tăia nodul care ţine blocate reabilitarea, modernizarea şi extinderea la patru benzi a Drumului Naţional 71, Bâldana-Târgovişte-Pucioasa-Sinaia.

Situaţia a devenit una critică, mai ales că, de la an la an, numărul autovehiculelor care tranzitează DN 71 a crescut considerabil, îngreunând traficul rutier. De asemenea, au apărut noi agenţi economici, care solicită autorităţilor o infrastructură rutieră adecvată nevoilor economice pe care le au. Şosele bune înseamnă viteză, comunicare şi transfer rapid de mărfuri. Într-un cuvânt, dezvoltare.

În scurt timp, în zona Ulmi, de lângă municipiul Târgovişte, SC Arctic SA va deschide cea mai mare fabrică de maşini de spălat din Europa. Pe lângă acest mamut industrial, care va absorbi forţa de muncă din judeţ, au apărut şi alte societăţi producătoare de componente pentru SC Arctic SA. Evident, lanţul economic nu se opreşte aici, urmând ca, în viitorul apropiat, să fie deschise capacităţi de producţie şi în zona celorlalte oraşe tranzitate de DN 71: Targoviste, Răcari, Pucioasa şi Fieni.

Nu mai vorbim de turismul dâmboviţean, care are, de asemenea, de pierdut din cauza infrastructurii precare. Iubitorii de munte, de natură, cei care ar dori să urce pe culmile Bucegilor sau să se trateze în Staţiunea Baleneoclimaterică Pucioasa renunţă să parcurgă acest traseu, devenit din ce în ce mai nesigur şi mai aglomerat.

Domnule ministru, 

Oamenii de afaceri din judeţul Dâmboviţa, care au ca principal reper rutier DN71, au făcut deja un apel către parlamentarii dâmboviţeni şi către autorităţile locale şi judeţene, solicitând grăbirea procedurilor de demarare a lucrărilor de modernizare la patru benzi a acestui drum.

Răspunzând acestor demersuri, vă rog să vă aplecaţi atenţia asupra proiectului care vizează reabilitarea, modernizarea şi extinderea la patru benzi a DN 71, Bâldana-Târgovişte-Pucioasa-Sinaia, şi să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a-l scoate din impasul birocratic în care este prins de prea multă vreme. Vorbim despre o investiţie vitală pentru economia şi viaţa socială a judeţului Dâmboviţa!

Solicit răspuns în scris.

 

 

 

DATA                                                                          DEPUTAT

       19.11.2018                                                                         Corneliu Stefan

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial