10 mai 2024
Razie pe drumurile din Dâmboviţa. Câte nereguli au constatat agenţii de la Rutieră

Razie pe drumurile din Dâmboviţa. Câte nereguli au constatat agenţii de la Rutieră

În cadrul raziei, polițiștii au aplicat peste 370 de sancțiuni contravenționale, au reținut 16 permise de conducere, au retras 15 certificate de înmatriculare și au constatat 10 infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat în cadrul unei razii privind menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, descurajarea faptelor antisociale și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice. În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști de la structurile de investigații criminale, criminalistică, ordine publică, rutieră, investigarea criminalității economice și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Astfel, pe drumurile publice din județul Dâmbovița, au fost oprite pentru control peste 660 de autovehicule și legitimate 835 de persoane. Polițiștii au constatat 10 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru neregulile descoperite, au aplicat 379 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 110.905 de lei.

Din totalul amenzilor aplicate, 301 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G 195/2002 și 76 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 16 permise de conducere și au retras 15 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au depistat pe raza municipiului, un tânăr de 23 de ani, din localitate, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive.

Conducătorul auto a fost testat pentru depistarea consumului unor substanțe psihoactive, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a unor substanțe interzise în organism, fapt pentru care acesta a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare au surprins în trafic, pe raza comunei Crângurile, doi tineri de 14 și 19 ani, în timp ce ar fi condus autoturisme, fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, tânărul de 19 ani ar fi sustras autoturismul în scop de foloșință, de la o femeie, de 69 de ani, din localitatea Voia.

De asemenea, în jurul orei 20:17, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au surprins în trafic pe DJ 101G, în localitatea Cătunu, un bărbat de 26 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism, fiind sub influența alcoolului. Șoferul fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoarea de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot pe parcursul zilei, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari, au depistat pe raza municipiului, un bărbat de 45 de ani, din Răcari, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În plus, la data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 00:15, pe drumul județean 724, în localitatea Malu cu Flori, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 56 de ani, din localitate. Întrucât emana halena alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei trei conducători auto au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice. În toate situațiile, în cauză, polițiștii au întocmit dosare penal sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial